Брнабић: Нисмо отказали ЕУРОПРАЈД, замолили смо организаторе да одложе

2
Ана Брнабић, премијерка

Ана Брнабић (Фото: Printscreen Pink Tv)

Мандатарка за састав Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас, поводом отказивања манифестације Европрајд, да држава не жели било коме да ускрати Уставом гарантована права већ да је питање какве последице одржавање таквог скупа може да има по Србију.

Она је поводом одлуке о отказивању ЛГБТ скупа најављеног за септембар, казала да је то „више молба“ и да ни претходна влада „ником ништа није забрањивала“.

„То је више молба него што им кажемо: ‘немојте да шетате’. То је у складу са Уставом али је друго питање какве последице има по нашу државу. Ради се о томе шта је у овом тренутку могуће и како чувамо нашу стабилност. Мени је жао што је тако али нама је овај септембар ‘савршена олуја’. Има ту и страног фактора који се свему томе радује“, казала је Брнабић.

Kоментаришући договор са Приштином о личним документима, она је казала да Београд тиме не признаје „такозвану Републику Kосово“ већ да је Србима са Kосова и Метохије омогућено да улазе на територију централне Србије и да се враћају на Kосово са српским личним картама.

„Сада имамо велики дисклејмер да то не подразумева признање независности Kосова, да се не доводи у питање држава Србија на Kосову и Метохији, да је то у складу са резолуцијом 1244 Савета безбедности УН“, рекла је Ана Брнабић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kосово и Метохија и енергетска безбедност приоритети нове Владе

Брнабић је изјавила да ће Kосово и Метохија и енергетска безбедност земље бити приоритети рада будућег кабинета.

Гостујући на Радиотелевизији Србије (РТС), Брнабић је оценила да ће нова влада бити влада „континуитета“.

Прочитајте још:  Брнабић поручила Борељу: Србе видите само кад су на барикадама, не и кад кад се крше њихова права

„Најјаснији изазови пред нама су Kосово и Метохија и очување мира и стабилности, што ме највише мучи у овом тренутку. Друга кључна тема је енергетска безбедност и сигурност наше земље“, казала је мандатарка.

Брнабић је навела да очекује да нова влада буде формирана до краја септембра као и да има „стабилну“ већину у Скупштини Србије.

„Надам се да ће влада бити формирана до краја септембра али разговори са потенцијалним коалиционим партнерима нису лаки. Важно је да имате нову енергију и нове идеје, да покажемо да нису најважније функције већ резултати. Најважније је да сви осетимо колико су тешка времена и колико је битно да имамо храбар тим спреман да жртвује време са сопственим породицама и пријатељима“, казала је мандатарка.

Упитана за персонална решења у будућем кабинету, она је изјавила да је „природно“ да лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић буде „вицепремијер“.

„Потпредседници ће бити и Синиша Мали и Милош Вучевић. Апсолутно ће сва тројица имати министарске функције“, рекла је Брнабић и додала да се „још размишља“ о броју ресора будуће владе.

Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Брнабић: Нисмо отказали ЕУРОПРАЈД, замолили смо организаторе да одложе

  1. Ово је од власти неозбиљно. Може бити проблема ако дође до сукоба већине и ове агресивне групе која је узурпирала власт и жели да промени вредности и ментални склоп Српског народа!

  2. Ово је неозбиљно. Може бити проблема ако дође до сукоба већине и ове агресивне групе која је узурпирала власт и жели да промени вредности и ментални склоп Српског народа!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *