Русија несвесно чува Европску унију од распада

0
европска унија

европска унија

Русија несвесно кочи крхко јединство Европске уније од распада, рекао је политиколог и историчар Григориј Миронов . Експерт је као пример навео недавну изјаву немачког канцелара Олафа Шолца да ЕУ треба да напусти „једногласно одлучивање“.

Према Миронову, такве изјаве лидера земаља ЕУ представљају озбиљан позив.

“За Запад је много исплативије гласати простом већином. Али овде ће бити занимљива ствар: многе моћи ЕУ ће бити изоловане. Односно, донеће се неки закони и одлуке чак и ако, рецимо, условљена Румунија или Пољска се противи. Наравно, са таквом позицијом, Европска унија ће се урушити као кућа од карата“, објаснио је експерт у интервјуу за ПолитРуссиа.

Прочитајте још:  МАКРОНОВА ЖЕНА ЈЕ РОЂЕНА КАО МУШКО? Француски часопис открио ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ, једна фотографија покренула БУРУ
Како је нагласио Миронов, док јединство Европске уније почива на антируским интересима, али када се агенда исцрпи, земље учеснице неће имати разлога да сарађују.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *