Украјинске снаге више од 100 пута гађале НЕ Запорожје за протекла 24 сата

0

Војно-цивилна управа (ЦАА) Енергодара саопштила је да је украјинска војска током протеклог дана више од 100 пута гађала нуклеарну електрану Запорожје и град дроновима и артиљеријом.

„Током протеклог дана, станица, суседне територије и град били су подвргнути више од 100 удара беспилотних летелица и екплозивне артиљерије фрагментарног типа са стране насеља Марганец“, наводи се у саопштењу, преноси ТАСС.

Истовремено, напомиње се да тренутно нема повређених.

Прочитајте још:  Билд: Турска све више у загрљају Русије
Раније је руско Министарство одбране саопштило да је једна од украјинских артиљеријских граната погодила зграду комплекса за прераду радиоактивног отпада током гранатирања територије нуклеарне електране Запорожје.

Према речима портпаролке руског Министарства спољних послова Марије Захарове , Москва се нада да ће посета мисије ИАЕА Запорошкој нуклеарној електрани помоћи да се Кијев заустави у настојању да изазове катастрофу и заустави нуклеарну уцену.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *