Амерички шпијун: Зеленски је преварио Запад

0

Владимир Зеленски (Фото: ria.ru)

Украјински председник Володимир Зеленски преузео је офанзиву само да би покушао да прикаже своје „успехе“, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер на Јутјуб каналу Јудгинг Фреедом .
Ритер је на питање водитеља потврдно одговорио да Зеленски лично и његови војсковође, који доносе најважније одлуке, једноставно покушавају да се промовишу у западним медијима.

„Да, сигуран сам у то. Овај покушај организовања офанзиве је 100% политички корак, нема правог смисла. <…> Главни циљ је био да се створи имиџ наводно „јаке Украјине“ подржане. од Запада“, приметио је официр.
Истовремено је додао да је, заправо, Кијев успео да Западу да управо супротан сигнал, пошто се сада у украјинским болницама налазе хиљаде рањених који су били принуђени да се повуку.

Раније, 31. августа, руско Министарство одбране је известило да су украјинске трупе, у неуспешним покушајима да обнове офанзиву на Николајевско-Кривој Рогу и другим правцима, за два дана изгубиле 1,7 хиљада људи. Поред тога, руска војска је осујетила офанзиву украјинских трупа у правцу Харкова, губици непријатеља су износили више од 50 људи. Како је појашњено из Министарства одбране, милитанти националистичког батаљона „Кракен“ оборили су украјинске војнике који су се повлачили, од којих је већина погинула.

Од 24. фебруара Русија спроводи војну специјалну операцију денацификације и демилитаризације Украјине. Владимир Путин је то назвао крајњим циљем ослобођења Донбаса и стварања услова који гарантују безбедност саме Русије.
Током специјалне операције руске трупе су преузеле контролу над Азовским делом Запорошке области , целом Херсонском области , као и делом Харковске области , где су организовале нову администрацију. На ослобођеним територијама емитују се руски ТВ канали и радио станице, обнављају се трговинске и транспортне везе са Кримом. Региони су објавили планове да постану део Русије.

Прочитајте још:  Аустрија затвара ресторане и забрањује окупљања

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *