Аустрија спремна да укине антируске санкције

0

People wait in front of a vaccination bus during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, as Austria's government has imposed a lockdown on people who are not fully vaccinated, in Vienna, Austria, November 18, 2021. REUTERS/Leonhard Foeger - RC2ZWQ92YW7M

Аустрија се залаже за укидање антируских санкција због вртоглавих цена струје, наводи Дие Велт.

„У Аустрији више нема јасне већине за санкције Русији. Зими се овај тренд може интензивирати “, наводи се у публикацији .

Прочитајте још:  Холандски плаћеник "завршио каријеру" у кијевској болници
Напомиње се и да становништво све више подржава десничарску националистичку несистемску Аустријску Слободарску партију, која је позитивно настројена према руском председнику Владимиру Путину.

Аутор чланка је своје гледиште илустровао подацима анкете, према којима се 40 одсто Аустријанаца противи ограничењима усмереним против Москве.

Раније је Брама Челани , професор стратешких студија у Центру за политичке анализе у Њу Делхију , написао да западне земље све више признају да антируске санкције наносе значајну штету њиховим економијама, а да немају значајан утицај на Москву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вулин: Стижу нови Панцири из Русије
Руски министар финансија Антон Силуанов рекао је да би укидање санкција које су западне земље увеле Русији довело до смањења светских цена енергената и хране.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *