ЕУ и даље очекује да ће Србија променити одлуку о ЕРВОПРАЈДУ!

0
харвард

(Фото EPA/OLIVIER HOSLET)

Након најаве отказивања Европрајда, Европска унија подстиче српске власти да наставе комуникацију са организаторима како би се пронашло решење за његово одржавање у миру и безбедности, изјавио је данас портпарол Европске комисије Петер Стано.

Он је у писаној изјави за медије нагласио да ЕУ придаје велику важност томе да се овај Прајд одржи у мирним околностима и уз безбедност учесника.

Стано је поручио да ЕУ подржава једнакост и одбацује све облике дискриминације, подсећајући да је Европрајд први пут одржан 1992. године и залаже се за једнака права ЛГБТ особа широм Европе, јавља Танјуг.

„Очекујемо да се наши најближи партнери посвете заштити и унапређењу људских права. Ово укључује поштовање права ЛГБТ особа, укључујући њихово право на слободу окупљања и изражавања, у складу са уставом и међународним обавезама у вези са људским правима”, навео је Стано.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *