Потпредседница Владе Белгије долази на „Европрајд“, упркос забрани

0

Петра де Сутер, потпредседница Владе Белгије, допутоваће у Београд како би присустовала Европрајду који је најављен у за другу половину септембра, сазнаје Нова.рс.

Према информацијама нашег портала, Петра де Сутер потврдила је свој долазак на Европрајд и шетњу која је предвиђена за 17. септембар.

Иначе, Де Сутер је прва трансродна жена у врху неке европске владе, а претходно је била посланица Европског парламента из редова Зелених.

Прочитајте још:  Вучић позвао председника Киргистана у Србију
У уторак је председник Србије Александар Вучић изјавио да Европрајда, односно протестне шетње, неће бити и да државни органи, како је рекао, неће дозволити нереде.

“Иако ја не одлучујем о свему томе, саветовао сам и разговарао сам са премијерком и министром унутрашњих послова о томе. Разматрао сам све идеје, оних који су за и они који су против. Сагласио сам се са њиховом идејом и у складу са законом МУП ће реаговати. Оно што је забрањено, биће забрањено. Оно што ће бити дозвољено – скупови у затвореном, хоћете да имате саветовања, не знам шта… То можете да имате. А то што сте планирали да имате, држава је одлучила да нећете да имате. Тачка”, рекао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Српски динар ускоро на курсној листи Северне Македоније
С друге стране, организатори тврде да ће се Европрајд ипак одржати и да очекују око 15.000 учесника.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *