Украјински конзул бесан: У Црној Гори одржан форум подршке СВО

0

(фото:Политнавигатор)

У Црној Гори одржан форум „Рат Русије и Украјине очима војног извештача“. Учесници скупа у Будви разговарали су о актуелној ситуацији, као и о разлозима који су довели до потребе за војном специјалном операцијом у Русији.

Према речима организатора догађаја, познатог новинара и војног комесара Игора Дамјановича, ниједна украјинска избеглица у Црној Гори није одговорила на јавни апел украјинског конзула Михаила Шматова да протестује против форума.

Треба напоменути да је на форуму било неколико држављана Украјине који већ дуже време живе у Црној Гори и течно говоре српски језик. На крају форума љубазно су постављали питања.

„Састанку су присуствовала и 2 информатора ХДМ-а који су ми поставили укупно нула питања, изнели нула замерки на моје извештавање из ратне зоне, а једном су узвикивали слоган украјинских сарадника Хитлера током Другог светског рата“, приметио је новинар. у свом блогу.

Раније је неонациста Михаило Шматов, конзул Украјине у Црној Гори, јавно позвао специјалну службу СБУ да елиминише црногорског новинара у марту 2022. године, због чињенице да је Дамјанович поштено радио свој посао и припремао извештаје са ратишта за Црногорца. медија.

Прочитајте још:  Кина није подржала искључење Русије са СВИФТ-а
Овај дипломата је такође познат по свом ретком непоштовању према народу државе у којој представља Украјину. Тако је у свом телеграм каналу навео да „у Црној Гори живи много срања“ и позвао грађане Украјине да одрже митинг у знак протеста против трибине коју у Будви организује јавна организација „Михолски збор“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дамјановић примећује да се на насловној страни телеграм канала конзула Шматова налази симбол УПА, нацистичких квислинга из Другог светског рата. Борци УПА су били сурови као и усташе према Србима у НДХ.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *