Макрон и Шолц позвали Вучића да призна Косово

0
вучић

Александар Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је заједничко писмо председника Француске Емануела Макрона и канцелара Немачке Олафа Шолца.

Прочитајте још:  Радници Јумка имају радну суботу због сутрашњег доласка и дочека Александра Вучића у Спортском центру у Врању
У писму се каже: „Упућујемо Вам ово заједничко писмо у тренутку од пресудног значаја за безбедност на европском континенту и стабилност у региону Западног Балкана.

Уверени смо да, у светлу руске агресије над Украјином, морамо да уложимо још снажније напоре, како би европска перспектива земаља Западног Балкана постала реалност и како би се решили дуготрајни билатерални и регионални спорови. Пуна нормализација односа Косова и Србије је од суштинског значаја за Западни Балкан.

Обраћамо Вам се као лидеру Ваше земље, како бисмо апеловали на Вас да покажете максималну одлучност и спремност да доносите тешке одлуке, које воде ка напретку у дијалогу између Косова и Србије, под окриљем ЕУ.

Недавне тензије су показале да су конструктивни кораци напред хитно потребни, како на практичном, тако и на политичком нивоу. Стога смо задужили наше саветнике за спољну и безбедносну политику, Јенса Плетнера и Емануела Бона, да пруже директну подршку Мирославу Лајчаку у његовим залагањима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ања Филимонова: „Запад врши притисак на Србију“ – Вучићева пропаганда и стварност
Предлажемо да наши саветници, заједно са Мирославом Лајчаком, посете Косово и Србију, како би истражили могућности да се процес брзо покрене напред. Искрено се надамо да ће ова иницијатива наићи на Ваше интересовање и подршку“, наводи се у заједничком писму Макрона и Шолца.

Б 92

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *