НАПОКОН! Патријарх Порфирије се огласио о Европрајду

2
патријарх

Патријарх Порфирије (Фото: СПЦ)

Патријарх Српске православне цркве Порфирије огласио се поводом најаве да ће у Београду бити одржан Европрајд.

О свом саопштењу Порфирије истиче да је свуда у свету, где живи српски народ, дошло до полемика, контроверза и сукоба због најаве да ће се у Београду одржати Европрајд.

„Ова тема је нама вештачки наметнута и потпуо је супротна систему вредности нашег народа, а исто тако и наше браће и сестара других вера и нација са којима живимо. О томе су ми ми непосредно посведочили представници традиционалних Цркава и верских заједница. Стога отказивање ове манифестације сматрам исправним. У душу нас православних хришћана је усађено учење Цркве изражено већ на почетним странама Библије, где је записано да је Бог створио човека као два пола, као мушко и женско, што значи да су брак и породица, од постања света до данас и до краја света и века, дефинисани као заједница љубави мушкарца и жене са њиховом децом“, навео је он.

Прочитајте још:  Вучић: Нећу заборавити 2015. када сам лично звао Путина
Порфирије тврди да Црква у потпуности разуме, како каже, суштински оправдану велику забринутост нашег народа који је у грубом промовисању и наметању политика и идеологија које имају за циљ да поруше стубове на којима се вековима гради наш идентитет.

„Да све постане крхко, релативно и флуидно, осетио дубинско и систематско угрожавање свих темељних вредности којима је вековима одан, а посебно светиње брака и породице. Из ових разлога смо више пута у непосредном разговору највишим представницима државе изнели разлоге због којих сматрамо да је нужно и оправдано отказивање Еуропрајда. У исто време подсећам да Црква Христова поштује богомдаровану слободу сваког људског бића и зато је против сваког облика насиља, јавног жигосања и прогона било кога. Зло се не лечи и не побеђује насиљем, него се на тај начин само умножава. Молимо се Христу Господу да нас молитвама Светог Саве српског у време када су пред нашом Отаџбином и народом различита искушења и проблеми, лиши овог, штетно и беспотребно нам наметнутог“, наводи се у саопштењу.

Србин инфо

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “НАПОКОН! Патријарх Порфирије се огласио о Европрајду

  1. I bilo je vreme da se gospodin Porfirije osvesti, a trebalo je da bude prvi medju vladikama SPC koji su predvodili prethodne litije naroda protiv “EU-ropskog prajda”! Na kraju, uvideo je patrijarh da nema kud. Da li su se u pogledu tog nakaradnog dogadjaja konsultovao sa g-dinom (g-djom) Brnabic i A. Vucicem?…Dugo je razmisljao!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *