Путин: Помоћ и заштита становника Донбаса је наша дужност, тако смо ојачали суверенитет Русије!

0

Владимир Путин (фото: Спутник/Алексеј Николски)

Русија није ништа изгубила у вези са специјалном операцијом заштите становника Донбаса, али је ојачала свој суверенитет. Ово је 7. септембра на пленарној седници Источног економског форума (ЕЕФ) саопштио председник Русије Владимир Путин , одговарајући на питања новинара, а преноси Известија.

Према његовим речима, Русија током специјалне операције неће ништа изгубити, а јачање суверенитета било је неминовна последица онога што се дешава.

Тренутно постоји одређена поларизација, али у свету и унутар земље то ће само користити.

„Све непотребно, штетно биће одбачено“, нагласио је шеф државе.

Како је нагласио руски лидер, Русија није започела такозвана непријатељства, већ покушава да их оконча. Кијев је почео непријатељства 2014. државним ударом. После вишеструких покушаја да се то питање реши мирним путем, Русија је одлучила да покрене специјалну операцију, додао је Путин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„ Све наше акције су усмерене на помоћ људима у Донбасу. То је наша дужност и ми ћемо је испунити до краја“, рекао је председник.

Он је закључио да би то на крају довело до јачања позиције Русије.

Шеф државе је 5. септембра скренуо пажњу на чињеницу да је трагедија у Донбасу резултат активности неонацистичког режима, који је 2014. године силом преузео власт и покренуо непријатељства. Дужност Русије је да помогне региону, а сви покушаји мирног решења завршили су се неуспехом због положаја Кијева.

Путин је 7. јула рекао да је Украјина свих осам година спроводила изолацију и геноцид над цивилима Донбаса . Обећао је да ће учинити све да им помогне локално становништво и оне који тамо раде.

ВИИ Источни економски форум одржава се од 5. до 8. септембра у Владивостоку. Главна тема овогодишњег Источног економског форума је „Ка мултиполарном свету“. Архитектура пословног програма форума објављена је 3. августа на званичном сајту ВЕФ-2022 .

Прочитајте још:  Бивши посланик Врховне владе Иља Кива пронађен је мртав у Московској области

Русија је најавила почетак специјалне операције 24. фебруара. Почело је у позадини ситуације у региону која се погоршала средином фебруара. Тада су власти ДНР и ЛНР известиле о појачаном гранатирању украјинских трупа, најавиле евакуацију цивилног становништва у Руској Федерацији и затражиле признање независности. Председник Руске Федерације је 21. фебруара потписао одговарајући указ.

Кијев од 2014. године спроводи војну операцију против становника Донбаса, који су одбили да признају резултате државног удара у Украјини.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *