ОБРАЋАЊЕ МР МИРКА РМАНДИЋА НА ПОЧЕТКУ КАМПАЊЕ СВЕТОСАВСКЕ: НЕМА КОМПРОМИСА ОКО РУСИЈЕ И КОСМЕТА, ТЕХНИЧКИ САВЕЗИ МОГУЋИ

0

(фото:Светосавска)

СВЕТОСАВСКА данас, одавде, испред овог светог мјеста, почиње кампању за предстојеће градске изборе у Подгорици.  Изабрали смо храм Христовог Васкрсења јер је најљепши и саборно најзначајнији објекат у Подгорици. И јер у њему почива митрополит Амфилохије Радовић коме и овај град и Црна Гора дугују, јер је сам, снагом своје личности, као духовник, интелектуалац, универзитетски професор, понављам јер је сам, уз подршку народа који му је вјеровао, срушио последњи неокомунистички режим у Црној Гори. И сачувао светиње, које је прије тога градио, или обнављао.

Зато, данас, нећемо почети на овом саборном мјесту само да прикупљамо потписе подршке за нашу листу одборничких кандидата, него крећемо, званично, са још једном акцијом – прикупљамо потписе подршке за промјену имена Основне школе ”Владимир Назор” у Маслинама у – Основна школа ”Митрополит Амфилохије”.

Прочитајте још:  Евроунијски и амерички тероризам
Ми смо тим поводом већ писали министрима просвјете – прво Весни Братић, министарки из 42. Владе, а након тога и Миомиру Војиновићу, министру у актуелној 43. Влади Црне Горе. За сада, нажалост, нема реакције, иако се власт у Црној Гори промијенила захваљујући блаженопочившем митрополиту. И министри су министри, захваљујући њему.

Зато смо приморани да тражимо подршку неколико хиљада суграђана како бисмо и локалним и државним органима сугерисали да народ памти свога митрополита и да жели да његово име, по први пут након упокојења, добије једна образовна институција у држави.

Свакако, настављамо и са кампањом за укидање санкција Русији, након што смо током љета прикупили више од 6.000 потписа. Ми из СВЕТОСАВСКЕ смо још одлучнији да сакупимо и респектабилнији број потписа, сада када видимо како се у политичкој трговини, ради фотеља, они које су сви препознали као русофилске странке, одричу Русије и Косова и Метохије, да би партиципирали у власти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што се нас тиче, залагање за укидање санкција Русији и повлачење признања лажне државе Косово, никада нећемо изневјерити, макар не били ни са ким у коалицији, и не били ни у једној општинској, градској, нити државној власти.

Желим да Вам кажем још нешто, на крају. Што се тиче форме наступа на изборима, спремни смо за техничке савезе са онима које митрополит Амфилохије није изопштио из Православне цркве. Партије чији су чланови изопштени из Православне цркве, због атака на црквену имовину, не могу бити наши партнери, нити ћемо преговарати са њима.

Уколико нема интересовања за формирање техничких блокова како би ДПС био дотучен, ми имао свој пут и измјерићемо се самосталним наступом. Јер, ми се ипак разликујемо од свих других и немамо намјеру да издамо своју идеологију. Зато данас почињемо са прикупљањем потписа грађанске подршке да се појавимо као опција на овим изборима.

У граду Светога Саве и Стефана Немање идемо да остваримо више него добар резултат. Као странка демохришћанске, конзервативне и националне политичке оријентације, очекујемо подршку суграђана.

Саберимо се за нашу Подгорицу.

Живјела Црна Гора, живјела Србија, живјела Русија!

Говор носиоца СВЕТОСАВСКЕ листе на локалним изборима у Подгорици

Храм Христовог Васкрсења, Подгорица, 8. септембар 2022.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *