Русија не планира да отвара војну базу у Србији

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да Русија нема никакве захтеве за отварање војне базе у Србији, а српска страна то није тражила.

Он је одговорио на новинарско питање након отварања ЕКСПО Русија. Пословни форум Србија 2022 у Београду, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Никада нисам рекао да постоји такав предлог Русије, нити сам рекао шта неки медији пишу. Одговорио сам на питање да ли постоји таква прилика и рекао да нисмо добили ниједан предлог из Србије и не тражимо ништа слично“, рекао је шеф дипломатског представништва.

Прочитајте још:  Добрица Веселиновић кандидат за градоначелника Београда испред коалиције "Србија против насиља"
Амбасадор је истакао да се и председник Александар Вучић пре неколико дана веома јасно изјаснио о овом питању.

Раније је један број медија јавио да би се у Србији наводно могла појавити руска војна база која би обављала различите обавештајне задатке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ботан-Харченко је пренео и поруку руског министра спољних послова Сергеја Лаврова да руско-српско пријатељство везују дугогодишње везе, као и поштовање интереса обе стране.

Стратешко партнерство наших земаља заснива се на искреном политичком дијалогу на вишем нивоу“, рекао је амбасадор.

Председница проруске странке Заветница Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да се упркос санкцијама и тешкоћама у свету српско-руски односи настављају и да ће се наставити.

„Инфлација је у скоро свим земљама достигла двоцифрене вредности. Више од 59 одсто становништва у свим државама захтева укидање санкција Руској Федерацији. Западни економски и политички аналитичари кажу да Западну Европу чека тешка зима, али данас са овог места можемо послати сигнал да ће све док одржавамо српско-руско пријатељство српски и руски народ бити топли“, рекао је председник одбор Скупштине Србије за дијаспору и српска питања у региону.

Прочитајте још:  ИВАЊДАН ЈЕ ТОЛИKО ВЕЛИK ПРАЗНИK ДА СЕ СУНЦЕ 3 ПУТА ЗАУСТАВЉА: Ево зашто је важно да сутра исплетете венац од цвећа!
Шести међународни сајам привреде “Експо-Русија Србија 2022” највећа је изложба руско-српске економске сарадње.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *