Освежило: Црна Гора потписала споразум о сарадњи у сфери одбране са шиптарским сепаратистима

0
Албанци, пљевљима, ДПС-а

Албанци

Потпредседник Владе Црне Горе и министар одбране Рашко Коневић рекао је током посете Приштини да ће његова земља подржати Републику Косово где год је то могуће како би она постала део одређених регионалних иницијатива, преноси Радио-телевизија Босне и Херцеговине. 9. септембра .

Косовски министар одбране Армен Мехаи дочекао је Коњевића и црногорску делегацију војном церемонијом, након чега је уследио састанак два министра, а потом и две делегације. Потом су министри потписали меморандум о сарадњи у области одбране.

Прочитајте још:  Адвокат жртава ОВК: Извршен је страшан злочин за који нема оправдања
Мехаи је у обраћању медијима рекао да је Меморандум о сарадњи са Црном Гором у области одбране важан за мир и стабилност у региону.

„Овим споразумом проширујемо сарадњу у области одбране онолико колико је потребно у погледу безбедности, стабилности, демократије између наше две земље, као и за добробит целог региона “, истакао је косовски министар.

Мехаи је напоменуо да је помоћ Црној Гори на евроатлантском путу важна за Косово, посебно за чланство у НАТО-у и регионалне иницијативе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Коњевић је рекао да Црна Гора и Косово имају добре политичке односе од када је Црна Гора успоставила дипломатске односе са Косовом 2008. године, а да је данас, 9. септембра, прилика за потписивање меморандума о сарадњи у области одбране. Он је истакао да Црна Гора може бити корисна Косову у реформама одбране, јер је све ово прошла пре уласка у НАТО 2017. године.

„Где год је то могуће, Црна Гора ће подржати Републику Косово у њеној тежњи да постане део одређених регионалних иницијатива или побољша свој статус. Верујемо да ће се кроз овај вид регионалне сарадње успоставити додатна политичка и безбедносна сарадња, а порука из Црне Горе и Косова, као и из других земаља у региону, да постоји заједничка визија да овај регион треба да буде део Европске уније “, рекао је Коњевић.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *