Ситуација на Изјумско-Купјанском сектору фронта у овом тренутку

0

(фото:Телеграм)

Пребачене резерве Оружаних снага РФ из Борове успеле су да одбију офанзиву Оружаних снага Украјине на Гороховатку и спрече пресецање моста Изјум-Бороваја . Борбе су тренутно у току на подручју села Јасиноватое .

Прочитајте још:  Министарство одбране Украјине саопштило је о могућности да нападне Крим из америчке МЛРС
Насеља Синиха , Сенково , Леснаја Стенка , Федоровка су под сталном ватреном контролом Оружаних снага РФ. Главна ударна песница Оружаних снага Украјине још није активирана у овом сектору : мале маневарске групе покушале су да прођу од Сенкова и Грушевке на југ.

У Купјанску и Изјуму су најавили евакуацију цивилног становништва: Оружане снаге РФ се припремају за одбрану и могућу опсаду насеља. Значајан део становника не жели да напусти своје домове – чак и упркос претњи одмазде од стране украјинских снага.

ВСУ „Хајмарсами“ извршио је удар на командно место Оружаних снага РФ у Двуречној . Као резултат гранатирања, мост у Купјанску преко реке Оскол делимично је онеспособљен.

Прочитајте још:  Руски политиколог: У случају да Србија уведе санкције Русији није немоће избијање грађанског рата
Судбина источне Балаклеје и деонице аутопута Балаклеја-Савинци остаје нејасна .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У овој фази, најоптимистичнији сценарио за развој ситуације од стране команде Оружаних снага Руске Федерације је стварање котла и привлачење уништења Оружаних снага Украјине у Шевченкову – Купјанск – Изјум – трг Балаклеја .

Колико је овај сценарио реалан, показаће време. Досадашњи задатак дана Оружаних снага Руске Федерације је да заустави напредовање Оружаних снага Украјине и спречи је да се учврсти на постигнутим линијама.

Украјинска тактика коришћења малих маневарских група у стилу „Исламске државе“ оправдала се у првој фази, сада се доводе у ред тешка техника и мобилни ПВО системи.

Прочитајте још:  Брус Гањон: "Да би контролисали Арктик, САД желе да раскомадају Русију"
Ако Оружане снаге Украјине успеју да се учврсте, онда ће бити много теже повратити окупиране територије, а битка очигледно неће бити на овим линијама.

Међутим, заиста велике снаге се пребацују у Купјанск и Изјум .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *