Песков: Не разматра се опција Путиновог пута на сахрану краљице Елизабете Друге

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Не разматра се опција путовања руског председника Владимира Путина на сахрану британске краљице Елизабете Друге. Ово је у петак, 9. септембра, саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је нагласио да још није саопштено каква ће протоколарна пракса бити на сахрани и да ли ће бити обезбеђено нечије учешће.

„У Русији су према њој третирани са великим поштовањем, као што су је широм света третирали са великим поштовањем према њеној мудрости, према њеном међународном ауторитету. Сада су такви квалитети у великом мањку на међународној арени“, рекао је Песков новинарима.

Бакингемска палата објавила је смрт краљице Елизабете ИИ 8. септембра. Умрла је у 96. години у замку Балморал у Шкотској. Велика Британија прогласила је десетодневну националну жалост. Нови краљ је био најстарији краљичин син, принц Чарлс, који је узео име Чарлс ИИИ.

Путин је истог дана изразио саучешће новом краљу Велике Британије поводом смрти Елизабете Друге. Напоменуо је да је дуги низ деценија с правом уживала љубав и поштовање својих поданика, као и ауторитет на светској сцени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Државна сахрана Елизабете ИИ биће 10. дана након њене смрти. Тело монарха биће допремљено у престоницу из замка Балморал или краљевским возом или авионом 18. септембра.

Елизабета ИИ је рођена 21. априла 1926. године. На престо је ступила 6. фебруара 1952. године, после смрти њеног оца, краља Џорџа ВИ. Церемонија крунисања обављена је 2. јуна 1953. године. Елизабета ИИ је владала краљевством више од 70 година, поставши најдуже владајући и најстарији монарх у британској историји.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Настављено је кретање возила на Кримском мосту

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *