Линта: Возућа место монсутруозних злочина

0
линта

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је и данас да Возућа не представља само место стравичног страдања српског народа у Одбрамбено-отаџбинском рату већ и завршни чин етничког чишћења српског народа са подручја зеничке регије, започетог 1992. године.

„Срби су масовно и плански страдали од 10. до 24. септембра 1995. године, када је спаљено 30 српских села, протерано 1.920 српских породица са 7.680 чланова и убијено 459 бораца Војске Републике Српске и цивила из Возуће, долине реке Криваје и јужног дела Озрена”, навео је Линта.

Прочитајте још:  Осумњичени за ратни злочин у Јошаници пуштени на слободу
Како каже то је подручје где су почињени садистички злочини над српским становништвом од стране припадника одреда „Ел муџахедин” који је Алија Изетбеговић довео из иностранства.

„Муџахедини су заробљеницима одсецали главе које су други морали целивати, затим су им кидали удове, мучени су струјом и на разне друге монструозне начине”, навео је Линта и истако да је наша обавеза да чувамо сећање на страдале Србе из Возуће, долине реке Криваје и јужног дела Озрена и да сећање преносимо на наредне генерације.

Како додаје, неговање културе сећања на масовна страдања српског народа битно је за чување и јачање српског националног идентитета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Судбина Возуће потврђује да су Срби страдалнички народ. Због тога је важно да водимо активну борбу против лажних митова о Србима као агресорима, злочинцима и геноцидашима”, навео је он.

Линта подсећа да је српски народ у својој историји водио искључиво одбрамбене и ослободилачке ратове.

Прочитајте још:  Александар Павић: „Елите” БХ-муслимана и косовских Арбанаса живо су наслеђе отоманских окупатора
Српски народ је, како нагалшава, тај над којим је почињен геноцид у Првом и Другом светском рату и масовни злочини и брутално и сурово етничко чишћење деведесетих година прошлог века на подручју бивше Југославије.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *