научник

Никола Тесла (Фото: јавни домен)

Живот је континуум. Као син православног свештеника, Тесла је био одређен да настави традицију. Отишао је другим путем. Након 700 патената који су нашли своју примену, након прихавћене и остварене идеје о трофазној струји и генератору наизменичне струје, након безжичног преноса сигнала на даљину и хиљада других остварења, Тесла пише писма мајци у којима се жали да му је слава донела само беду и мржњу. И последње писмо открива тачку у којој Тесла жали што је икада напустио Смиљане.

Схватио је да појединац, ма како да је обдарен, ”и горе да помера”, не може променити свет. Њега мењају владе држава. И закључује да његов пројекат бесплатне енергије за целовито човечанство није реализован јер човек (човечанство) није на том духовно -душевном нивоу како би могао да прими такав дар. Самовао је и туговао. Знао је на крају да постоји Неко ко повлачи конце.

Па нешто гледам данашњу премијерку Британије. Сетим се одмах и оне Финкиње и стигнем до Зеленског и Отвореног Балкана. Са тако мало мозга то организовано ”добро” је у стању да заустави свакога. Да га поништи. Мучи и упропасти. Тако се још једном потврђује да управљање људима најбоље успева кроз деструкцију. Онда се умни повуку, а преваранти и комплексаши оживе. Запалиш Теслину лабораторију и нацрте.

Изфабрикујеш о њему толико лажи да их пас са маслом појео не би. И чикаш га да поново крене! Неће. Зар то не показује и случај Ђоковић? Ма колико да је победа остварио и новца сакупио, он је знао да стане и да пусти да данашњи владари испишу (његову) историју, а онда из ње покажу каква га будућност чека. Што важи за њих, важи и за народ коме су се дивили.
Али…

Прочитајте још:  Власти Србије: све на продају!

Уместо бесплатне, имаћемо најскупљу енергију. Уместо љубави, мржњу. Уместо Истине лаж. Како год да размишљам, увек дођем до истог. Избор је ипак наш. Лични! А то је већ довољно за спасење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мирослав Пушоња

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *