Кристофер Хил: Сигуран сам да ће у суботу парада функционисати

0
хил

Кристофер Хил

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил изјавио је данас на Међународној конференцији о људским правима у оквиру Европске недеље поноса да је сигуран да ће парада у суботу функционисати, јер су многи људи радили на томе.

„Заштита права ЛГБТИ заједнице, морамо да ставимо љубав у центар овог питања“, рекао је Хил.

Додао је да би волео да каже да је његова земља решила све проблеме по том питању, али да није тако и да је и пред њима много посла, али да види велике помаке.

Он је похвалио говор премијерке Србије Ане Брнабић на отварању Међународне конференције о људским правима, којој су активисти добацивали током говора да желе шетњу у суботу и да не желе флоскуле, већ одговоре.

Прочитајте још:  Напредна Србија: Отац шесторо деце извршио самоубиство због сиромаштва
Амбасадор Француске Пјер Кошар поручио је да би био корак напред ако би људи успели да шетају у суботу, а поручио је да се ствари не могу узимати “здраво за готово” када је реч о људским правима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Колективно се сусрећемо са конзервативизмом. Морамо бити јасни, борба против дискриминације мора се наставити”, казао је Кошар и додао да се “радује да све види на улици у суботу”.

Амбасадорка Шведске Аника Бен Давид рекла је да је ово први Европрајд ван ЕУ и да то није било лако, али да се нада да ће Београд омогућити да све иде по плану.

“Нема Европрајда без шетње”, истакла је амбасадорка.

Прочитајте још:  Весли Кларк открио намере Вашингтона: Србији не нуде ни „смоквин лист“ да се одрекне Косова
Амбасадор Норвешке Јорн Еуген Јелста рекао је да су “очи Европе упрте у Србију” ове недеље и да је ово прилика да се корача напред у ширењу људских права.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *