Комесар Савета Европе позвао Србију на „праву страну историје“ кроз геј параду

1

Комесарка Савета Европе за људска права (СЕ) Дуња Мијатовић изјавила је да је изузетно жалосно што је Министарство унутрашњих послова Србије одлучило да забрани марш Европрајда заказан за 17. септембар. Мијатовић сматра да би српске власти требало да преиначе ову одлуку.

Европски комесар за људска права рекао је да је МУП Србије раније саопштио да ће забранити Европрајд, европску геј параду која би требало да се одржи следеће суботе у Београду.

Дуња Мијатовић је у саопштењу навела да је вишенедељна неизвесност око одржавања геј параде уступила место „реторици мржње и претњама ЛГБТИ особама“, укључујући верске вође у Србији. Она сматра да Србија мора да поштује своје обавезе из области људских права и да обезбеди право на мирно окупљање и слободу изражавања без дискриминације. Према њеним речима, државе чланице Савета Европе су у обавези да што више олакшају мирна окупљања.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Комесар Савета Европе позвао Србију на „праву страну историје“ кроз геј параду

  1. Комесарка Савета Европе за људска права (СЕ) Дуња Мијатовић треба да размишља о нашој браћи и сестрама на тренутно окупираној територији Косова и Метохије.
    Србе и даље боду ножевима у сред бела дана.

    ОСНОВНО ЉУДСКО ПРАВО ИМ НИЈЕ ЗАГАРАНТОВАНО!

    Да ли се чујемо?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *