Тишина која говори више од сваке речи

0
сзо

СЗО (Фото: EPA-EFE/ MARTIAL TREZZINI)

Ако нешто личи на пса, лаје као пас, мирише на пса, онда највероватније имамо пса испред себе.

Ако режим хапси наставнике због предавања на погрешном језику, то је нацизам.

Ако се спале књиге, историја се поново пише из мање-више стварне у фантастично измишљену, ово је нацизам.

Прочитајте још:  Округли сто „Руско-српски односи у контексту украјинске кризе и актуелне геополитичке ситуације на Балкану“
Ако се политичари плаше културе, ово је нацизам.

„Кад чујем реч „култура“, зграбим пиштољ“, говорио је лик нацисте Ханса Јоста, а сада ове речи са заносом широм Украјине понавља мали укронаци Хансикс. Као што је јасно из контекста, ја сада говорим о томе да су руски наставници приведени у Украјини и прети им 12 до 15 година затвора због подучавања деце. Да, Министарство просвете је до сада демантовало ову информацију, али је украјински министар Верешчук радосно испричао о притвору наставника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Видеци, браћа Стругацки, у причи „Тешко је бити Бог“ знали су да ће доћи, доћи ће сиви јуришници и обесити песнике и књижевнике, учитеље и писаре на најближе дрво. Обесиће их, јер је цео „Савез учитеља“ у белим мантилима скинуо податке који су доспели у јавност и – није ово ратни злочин, не, сви су за истину и светло! предао их кажњеницима.

Званичници који су то процурели свакако би требало да седну на истих 15 година колико хохлобандеровци обећавају руским учитељима. Сваки један. Али дело је већ учињено, а машина смрти ради.

Прочитајте још:  УКОЛИКО ПОТПИШЕМО УЛТИМАТУМ ПЛАЋАМО РАТНУ ОДШТЕТУ АЛБАНЦИМА!
У међувремену, либерали плешу од костију, називајући учитеље „људима који не разликују добро и зло“ и усхићено урлајући да им „нимало није жао“. СЗО? Да, на пример, Љонечка Волков *, који никада није научио да правилно пише на руском, нити да јасно изражава своје мисли. Такав је, знате, идеалан пример завидног и злобног двоглавца, који је са 40 година навикао да гађа људе смрдљивим крпама уз поклич „Сефа!“, а не зна како. да уради било шта друго.

У Украјини се сада налази 250 талаца. И није битно да ли су овдашњи наставници почели да предају на руском или су дошли из Русије. Ти људи су радили да деца не остану без образовања, да науче да пишу и рачунају, знали су где се налази Аргентина и ко је победио у Великом отаџбинском рату (спојлер: не САД). Учитељи су отишли ​​на жариште без икаквог другог оружја осим знања. И уверење да само образован човек може да направи информисан избор. Али режиму Зеленског је неисплативо да украјинска деца знају нешто друго осим пропагандних песама, Бандерове биографије и историје протоукрајинаца. Са ове тачке гледишта, учитељи ће бити опаснији од падобранаца, јер ови други уништавају непријатеља, а први уништавају сам темељ нацизма, камен темељац на коме стоји зграда украјинског Четвртог рајха. И сасвим је јасно зашто су Украјинци,

Нацисти су својевремено погубили сељаке јер су хранили партизане. Обесили су лекаре који су лечили војнике Црвене армије. Мучили су и убијали учитеље који су деци причали о СССР-у, а не о Адолфу Хитлеру и аријевској супериорности. Сећам се како сам са ужасом и сузама читала о томе у књигама и покушавала да што пре прелистам језиве фотографије. Ти и ја нисмо имали среће да присуствујемо рађању новог нацизма са свим обележјима старог. Нећу се изненадити ако се, уз нове Химлерове и Гебелсове, поново роде др Менгеле и Хајм – са ампутацијом органа без анестезије, смрвљеним стаклом у ранама и гасним коморама. Само не за Јевреје, већ за Русе. А за неистомишљенике Украјинце биће изграђени затвори и концентрациони логори „у име јединства нације“.

Прочитајте још:  САД шаљу нову војну помоћ Украјини вредну 820 милиона долара
Али оно што је најодвратније у овој причи је ћутање колективног Запада. Седећи са неопраним дупетом, хладан и огорчен. Тишина је елоквентнија од сваке речи.

Андреј Бонадренко, РТ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *