Захарова: Уколико западне земље наставе да помажу Украјини – то ће их опустошити

0
марија захарова

Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Предлози изнети у украјинском пројекту о безбедносним гаранцијама о наставку војне и финансијске помоћи западних земаља Кијеву ће их „опустошити“, сматра портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Довести у потпуну зависност западне земље, обавезујући их да наставе са огромном помоћи кијевском режиму ће их опустошити. Замислите – то се предлаже државама које сада брину како да преживе зиму. Замислите – говоримо о развијеним земљама“, нагласила је она.

Она је објаснила да државе брину због предстојеће зиме не због тога што је неки метеор збрисао са лица земље енергетику ових држава и не зато што су се излили Рајна, Дунав, Средоземно море изашло из корита и потопило електране.

„Не због тога, већ зато што је невоља дошла нагло у виду вашингтонских учитеља који су говорили Европској унији како да живе и шта да раде. А сада, развијене државе су моментално склизнуле на ниво неразвијених земаља, које не знају како да се угреју“, објаснила је Захарова.

Она је додала да се земљама које су се већ нашле у таквом положају „нуди тако страшно ропство да се својом крвљу обавежу на ужас без краја“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кабинет украјинског лидера Владимира Зеленског објавио је нацрт „Кијевског споразума о безбедности“ – нацрта документа о давању међународних гаранција Кијеву. Између осталог, уз нацрту документа се наводи да земље које потпишу украјинске безбедносне гаранције биће дужне да пруже Украјини војну помоћ у случају агресије против ње.

Раније је заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев изјавио да кијевски режим наставља да измишља неке „безбедносне гаранције“ за будућност, али је јасно да их Украјини не могу дати никакви суседи.

Прочитајте још:  ХИТ! Лондон осуђује Москву због забране међународног ЛГБТQ покрета

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *