ЕКСТРЕМНА РУСОФОБИЈА У ХРВАТСКОЈ: Претучен муж познате руске новинарке – “ово је фашизам”

0

(фото:Индекс.хр)

У Хрватској су непознате особе претукле мужа руске новинарке Дарије Асламове. Након напада уследиле су претње да ће се с њим обрачунати “због његове жене Рускиње“.

Сама Асламова је ту вест објавила на свом Телеграм каналу, рекавши да њеном супругу често прете због “жене Рускиње” и називају га руским агентом.

– Јасно је да нису дошли да убију, већ да застраше. Ово је било упозорење… Русофобија у Европи је превршила сваку меру. Ово је једноставно фашизам – навела је новинарка.

Она је још додала да су најмање два неидентификована мушкарца неколико пута крвнички ударила њеном мужа у лице, након чека су побегли.

Подсетимо, Дарија Асламова (52) је удата за хрватског новинара Роберта Валдеца. Током каријере је радила као ратна новинарка у Чеченији, Абхазији, Нагорно-Карабаху, Осетији, Таџикистану и Југославији, а интервјуисала је многе познате политичаре међу којима су Садам Хусеин, Башар ал-Асад, али и Радован Караџић. Сликана је у пријатељском загрљају са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровим.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извор: Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *