Захарова: Лондон користи смрт Елизабете Друге у геополитичке сврхе

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да британске власти користе смрт Елизабете Друге у геополитичке сврхе.

Прочитајте још:  А ковид је, изгледа, украјински...
Британске власти покушавају да искористе смрт краљице Елизабете Друге у геополитичке сврхе. Лондон је за ово осудила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући одбијање британске стране да позове руске представнике на догађаје жалости. Њене речи објављене су у саопштењу на веб сајт спољнополитичког ресора.

„Британски Форин офис обавестио је руску амбасаду у Лондону о одлуци да се уздржи од слања позива руској страни, укључујући руководство руске амбасаде, на догађаје жалости у вези са смрћу краљице Елизабете Друге. Као изговор за такав потез, Британци су назвали текућу специјалну војну операцију Русије у Украјини.

„Дубоко неморалним сматрамо овај британски покушај да се национална трагедија, која је дирнула срца милиона људи широм света, искористи у геополитичке сврхе за обрачун са нашом земљом у данима жалости“, нагласило је руско Министарство спољних послова. .

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *