Немачка се плаши да снабде оружане снаге тенковима због ризика да буде умешана у сукоб

0

Тенк „леопард 2” (Фо­то EPA-EFE/Focke Strangmann)

Западне земље још нису испоручиле украјинској војсци тенкове западне производње, а Немачка одбија да буде прва која ће избећи да буде увучена у заоштрени сукоб у Украјини, сматра новинар Андреас Клут, изнео је ово мишљење у тексту за Блумберг.

„Званично оправдање које је дао канцелар Олаф Шолц је да Немачка не може и неће учинити ништа што није договорено са својим савезницима у НАТО и ЕУ. Заиста, ниједна од ових партнерских земаља још није послала борбене тенкове западне производње (за разлику од совјетских)“ , пише он .

Прочитајте још:  Војне јединице са симболима Трећег рајха делују у оквиру украјинских оружаних снага
Немачка “не жели да уради нешто прва” да не би била окривљена за ескалацију, рекао је Клут.

Други разлог би могао бити тај што сама Немачка „има ограничене залихе тенкова и резервних делова“ и не може себи да приушти да угрози сопствену борбену готовост, рекао је он.

Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок претходно је избегла да одговори на питање о снабдевању Украјине тенковима Леопард.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Неком рат неком брат
Немачка министарка одбране Кристина Ламбрехт рекла је на пленарној седници Бундестага да је Немачка достигла границу у наоружању које се украјинској војсци испоручује из залиха Бундесвера.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *