МУП: Забрана шетње у оквиру Европрајда остаје на снази

0

foto: AP

Министар унутрањих послова Александар Вулин рекао је да, упркос “притисцима великих сила Запада”, забрана одржавања шетње у организацији Европрајда 2022 остаје на снази.

“Због различитих лажи, подметања и покушаја да се унизи Република Србија, њен правни систем и њене институције, желим да саопштим грађанима Србије да нико, а најмање Министарство унутрашњих послова, није попустило пред притисцима великих сила Запада, наводи се у писаној изјави МУП-а које потписује ресорни министар Александар Вулин.

Прочитајте још:  Ограничење цена основних намирница продужено до 30. септембра
Навео је да забрана одржавања шетње у организацији “Европрајда 2022” остаје на снази.

Вулин је, како се наглашава, одговорио на притиске представника одређених западних земаља да се шетња у оквиру “Европрајда 2022” у Београду, ипак, одржи, упркос решењу које је донео МУП.

Координатор Европрајда Горан Милетић навео је да је послат захтев МУП-у да се за сутра у 17 сати одобри протестна шетња на траси од Скупштине Србије до Уставног суда и потом до стадиона Ташмајдан, где ће бити одржан концерт.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Саша Чађеновић ухапшен, одређено задржавање до 72 сата
Организатори Европрајда предали су Влади Србије петицију са 27.000 потписа у којој траже од председника и премијерке да омогуће одржавање те манифестације онако како је планирано.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *