Вучић се пожалио на немогућност куповине јефтине руске нафте због санкција

2
вучић

Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић састао се данас, 16. септембра, у Београду са премијером Мађарске Виктором Орбаном. Током састанка размењена су мишљења о антируским санкцијама, о будућем развоју пријатељских односа две земље и о предстојећој тешкој зими. Вучић је говорио и о тешкој ситуацији у земљи и проблемима са којима се Србија суочава: проблемима са територијалним интегритетом, снабдевањем нафтом и гасом, притисцима Европске уније.

„Виктор (Орбан, – Комерсант ) успео је да се такмичи са властима ЕУ како би могао да добије руску нафту преко нафтовода Дружба. Србија, као трећа земља, од новембра није у могућности да увози руску нафту, која је данас 20 одсто јефтинија од нафте из Киркука“, наводи Вучића, преноси српско издање Политика .

Руска нафта у Мађарску улази одвојеном линијом нафтовода Дружба, а Србија ће од новембра 2022. имати забрану увоза нафте из Русије.

Господин Орбан је заузврат, коментаришући европске санкције, рекао да санкције Русији не доносе ништа добро Европи и да су скупе за њене грађане.

„Учили су нас да санкције уводе јачи против слабијих, али када погледам енергетске санкције, видим да смо ми, Европљани, енергетски патуљци и уводимо санкције енергетском гиганту. То не може да води ка добру“, нагласио је Виктор Орбан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је такође истакао да Србија није приступила ниједној одлуци ЕУ о увођењу антируских санкција.

Прочитајте још:  Томислав Мићовић, Удружењe нафтних компанија Србије: Цене горива су нереално ниске, постоји опасност од несташица
Након почетка руске специјалне операције у Украјини, Србија је постала једина земља међу чланицама и кандидатима ЕУ која се није придружила антируским санкцијама. Због тога је Запад на разне начине вршио притисак на Београд, захтевајући санкције Русији.

Васељенска/Комерсант

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Вучић се пожалио на немогућност куповине јефтине руске нафте због санкција

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *