“Застава оружје” на тржиште САД извезла оружја у вредности 225 милиона долара

0
застава оружје

Застава оружје

Под покровитељством Фондације “Халијард” са седиштем у Вашингтону и ове године обележава се сећање на операцију у којој је пре 78 година, захваљујући српском народу, више од 500 америчких пилота срећно враћено својим породицама. Поред чувања сећања на дан највеће акције спасавања америчких пилота у историји, циљ им је да две земље савезнице у оба светска рата продубе сарадњу у бројним областима. Тако је склопљено стратешко партнерство са фирмом “Застава армс Ју-Ес-Еј”.

Првенствени задатак “Застава оружја” је снабдевање српске војске пешадијским наоружањем, док се остала производња у целости извози на пет континената. Можда у целој наменској индустрији највећи уговор о извозу спортског и ловачког оружја у Америку, вредан 225 милиона долара, кажу у фабрици, успешно се реализује.

“То практично значи стајање ‘Застава оружјa’ на ноге, јер је обезбеђена у наредних пет година пуна упосленост производних капацитета, сигурност радних места за 2.500 запослених, као и редовност у исплатама зарада. Такође, што се тиче наших купаца, они своје производе плаћају авансно и по врло високим ценама”, наводи Младен Петковић, директор “Застава оружја”.

Љубитељи спортског и ловачког оружја у Америци највише цене полуаутоматску пушку на систему калашњикова и ловачке маузер пушке која се у најстаријој и најзначајнијој таквој фабрици у југоисточној Европи производи још од краја 19. века. Прошле године увезено је 250 тона цивилног наоружања, а ове године очекују да оборе тај рекорд.

“Наш циљ није само специфично продаја него и изградња целокупног бренда ‘Застава’ и у том склопу смо понудили и ручно гравирано ловачко наоружање за љубитеље ‘Заставе’ и колекционаре. Чак смо понудили и позлаћене верзије”, истиче Ранко Ристић, директор фирме “Застава армс Ју-Ес-Еј”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Кавасаки синдром код деце појавио се и у Србији после коронавируса

Фер игра и пријатељство и на терену у пријатељској фудбалској утакмици. Тимови “Застава оружја” и америчке амбасаде. Није било недозвољених удараца.

“Веома смо срећни што смо успоставили стратешко партнерство са фирмом ‘Застава армс Ју-Ес-Еј’ која ће нам помоћи да у Америци гласније испричамо причу о ризичној акцији спасавања америчких пилота и важној улози коју је имао српски народ. Показујемо колико је важно да заједнички радимо на изградњи односа Сједињених Држава и Србије. За активности на обележавању имамо снажну подршку Канцеларије председника Србије и Владе Србије”, наводи Џон Капело, Фондација “Халијард”.

У Меморијалном центру у Прањанима код Горњег Милановца одакле је евакуисан највећи број пилота у суботу, 17. септембра, одржаће се централна прослава.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *