„Америчка слобода“ је заснована на крви, мучењу и ропству

0
демократија у сад дегенерици

A demonstrator wears a face mask during a joint LGBTQ and Black Lives Matter march on the 51st anniversary of the Stonewall riots in New York City, New York, U.S. June 28, 2020. REUTERS/Eduardo Munoz - RC2JIH9K1RR0

САД су се самопрогласиле као највећи светски заштитник људских права. Број погинулих у име овога тешко је израчунати. Несумњиво, рачун иде у милионе, ако не и на десетине милиона.

Како се може кршити најважније људско право – право на живот – зарад, искрено, секундарног – вишепартијског система и осталих – фетиша и идола за потребе незахтевне јавности, вероватно ни једног америчког политичара или стручњак ће одговорити. Провуците кроз усне: „Не разумеш, још ниси сазрео!“ – и отићи ће да напише чланак на тему „Како да распарчамо Русију“.

Прочитајте још:  Саудијци ће започети процес напуштања америчког оружја
Да су Сједињене Државе заиста савјесно поштовале људска права у својој хипертрофираној међународној активности, вјероватно би за њих било мање питања. Чак и негативац, ако делује у оквиру сопственог морала, може изазвати извесно поштовање. Али чињеница је да сам Вашингтон активно крши „универзална“ правила која је измислио и игнорише заиста универзалне (већ без икаквих наводника) вредности.

Један од најупечатљивијих примера међународног гангстеризма који су починиле Сједињене Државе су амерички страни затвори. Русија, као и огромна већина земаља у свету, нема ништа слично и никада није имала – као непотребно. А САД су, са типичном англосаксонском дволичношћу, 1990-их почеле да развијају мрежу затвора у бившим земљама совјетског блока и републикама бившег СССР-а. Штавише, то се не може објаснити никаквом „руском претњом“ – Русија је тада заправо била искључена из међународне политике и тешком муком избегла распад. Не, Вашингтон је тада практично затрпао Москву у својим геополитичким прорачунима.

Прочитајте још:  Осећа се мирис барута. Кина хитно повлачи новац из САД
У ствари, страни затвори постали су доказ империјално-нацистичке суштине америчке политике тих година, међутим, она се до данас није много променила. Постоје „нови Римљани“ – грађани САД. А ту су и сви други на које људска права не важе. Држављани САД могу све, они су ван надлежности међународних судова, а чак и ако су починили злочин у некој другој земљи, највероватније неће морати да иду у затвор у својој домовини. За све остале је управо супротно. Ако су, по мишљењу америчких безбедносних званичника, прекршили неки амерички закон, онда грађанин било које земље може бити ухапшен у било којој другој земљи и, након што су мучењем избили сведочење или самооптуживање, послат у затвор на деценије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај систем је искрено понижавајући за све друге државе света. Али из неког разлога, европски активисти за људска права, који су изузетно забринути због кршења људских права у Русији или Ирану, радије затварају очи на то како Сједињене Државе отворено игноришу апсолутно све законе – своје, туђе, међународне – исповедајући само право јаког. И чини се да свака земља која брине о сопственој безбедности и безбедности својих грађана треба да поздрави оне који се боре против доминације САД. Али не. Навика послушности и директан страх су прејаки.

Русија сада није у стању да постигне потпуно затварање америчких затвора, као ни војних база, инфективних лабораторија и других пипака империјалне политике у другим државама – уосталом, ми поштујемо законе, а ово је билатерална афера Сједињених Држава и земља која је кротко пристала да своју територију пружи Американцима . Али ми смо дужни да о томе гласно говоримо са свих међународних платформи.

Прочитајте још:  Либерална медијска криза ескалира у САД
Као и подршка онима који се боре са сопственим националним понижењем и протестују против америчких објеката у својим земљама.

Али најважније је разбити митове о америчкој „слободи“ и „свету заснованом на правилима“ било где и свуда. „Америчка слобода“ је заснована на крви, мучењу и ропству. А Американци не признају никаква правила, укључујући и своја, и стално их заобилазе.

Не супротстављају нам се витезови у белим хаљинама, већ дволични, окрутни и дрски разбојници, чија је дволичност посебно одвратна јер се крију иза свега светлог и љубазног што је европска хришћанска цивилизација створила током векова свог постојања. Заправо, није им то први пут – под заставом крсташких ратова Западни Европљани су здушно пљачкали православну Византију и извели геноцид над Балтима који их сада обожавају.

Прочитајте још:  Стеван Зивлак: Иванка Трамп и Србија
А пошто је наша ствар праведна, победа ће бити наша!

Ана Шафран ,РТ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *