Дритан завапио: Бајдене спашавај или нас окупираше Руси!

0
Дритан Абазовић, кочнице

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Новинар The Pavlovic Today упитала је Дритана Абазовића како би амерички председник Бајден могао помоћи Црној Гори на „њеном путу ка демократији“.

–Бајденова улога је кључна. Моја порука за Бајдена је једноставна. Предсједник Бајден би требало да користи извршне наредбе да санкционише људе који су умијешани у корупцију на високом нивоу на Западном Балкану. То је најбољи и најједноставнији начин да предсједник Бајден спаси Западни Балкан. Ако регион крене у правцу национализма и сукоба, ми ћемо постати лака мета страног утицаја. Било да се ради о руском или кинеском утицају, ако Бајден мисли да тај страни утицај треба спријечити, мора да санкционише људе. То би било довољно да се зауставе политички актери који Црну Гору и регион воде тим путем, рекао је Дритан.

Прочитајте још:  Срамота МОК и руски ултиматум: Запад се суочава са највећом срамотом у модерној историји
Он је рекао да би волио да Бајден званично посети Црну Гору и Западни Балкан.

-Одушевљен сам што је предсједник Бајден Западни Балкан учинио својим приоритетом. Габријел Ескобар је прилично активан у региону, а амбасадори који су дошли у регион су квалитетни амбасадори са искуством, који заиста разумију регион.

Прочитајте још:  НВО ЦПЦ одржала перформанс у Бриселу: Борисово путовање у (Ј)Европу
Абазовић је истакао да је Црна Гора отворена за америчке инвеститоре и да би поздравила ако би америчка компанија направила терминал за течни природни гас у Бару који би потенцијално могао да еволуира у гасну електрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Имали смо прије неки дан састанак у Вашингтону о томе и позив да у суботу након Генералне скупштине УН одемо у Хјустон да посјетимо велики терминал компаније која би то исто могла да уради у Црној Гори. Отворени смо за идеју да америчке компаније уђу у регион са великим енергетским пројектом. То би осигурало диверзификацију енергије и било би геополитички релевантно.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *