Погледајте списак договорених министара у новој Влади Црне Горе: борба око иностраних послова, Демократама туризам и правда

0

Вархељи и Марковић (Фото: Саша Матић/Влада Црне Горе)

Током данашњих преговора ”старе” парламентарне већине, од 30. августа 2020. године, једино је споран договор око министра иностраних (вањских) послова, кога тражи УРА, али и сви други преговарачи, сазнаје Васељенска од двојице учесника преговора. Мандатар за састав Владе је Миодраг Лекић, лидер ДЕМОС-а, који има један мандат у Скупштини Црне Горе.

Прочитајте још:  Влади САД нико не може веровати
Васељенској је потврђено да су неспорно договорени следећи ресори у новој Влади Црне Горе: Горан Ђуровић из УРА-е нови је министар одбране, Драган Краповић из Демократа биће министар туризма, док ће Момо Копривица покривати ресор у Министарству правде.

Договорено је и да ће санкције Руској Федерацији бити настављене до краја мандата Владе, било да је орочена или да траје до редовних парламентарних избора. Такође, Демократски фронт је пристао и на ”бетонирање” одлуке о признању ”Косова” од стране Владе Црне Горе, која је изгласана још у вријеме извршне власти Душка Марковића.

У замену за останак санкција Русији и неповлачење одлуке у признању Косова, Андрија Мандић је тражио да буде председник Скупштине Црне Горе или министар капиталних инвестиција, што је начелно прихваћено.
Сектор безбедности остаје партији Дритана Абазовића.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић вечерас је писао Милу Ђукановићу и констатовао да повери мандат за састав нове Владе Црне Горе Миодрагу Лекићу. Мандић је био и медијатор током осам рунди преговора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Даља политичка ”сага” и преговори у Црној Гори се настављају сутра.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *