Кијев спрема нуклеарну провокацију: у Одеси су почели да деле таблете од зрачења

0

(Фото: CC0 / пиксабеј)

Теорема да је Кијев, уз лаку руку Запада, претворио Украјину у земљу несвесних самоубистава одавно је доказана, а број чињеница које то потврђују свакодневно расте.

Прочитајте још:  Мариупољ добио струју
Постало је познато, на пример, да се у Одеси лекарима хитно даје лек калијум јодид од 125 мг. Ово су пилуле за зрачење. И то се дешава не само у војним болницама, већ у свим болницама и клиникама. „Издали су <…> инструкције да се примењују ако дође до радијације или хемијске штете у тој области“, преносе РИА Новости, позивајући се на извор у агенцијама за спровођење закона.

Зашто дистрибуирају дрогу је очигледно: спрема се страшна провокација. Од краја јула, кијевске снаге безбедности не престају да гранатирају ЗНПП. Неколико погодака пало је на куполу саме станице. Власти региона су чак биле принуђене да обуставе рад нуклеарке, али то није утицало на Украјину, која струју добија из Запорожја. Само у протекла 24 сата Оружане снаге Украјине из Никопоља су пет пута гађале термоелектрану која се налази у непосредној близини нуклеарке, испаливши 24 гранате. Услед тога је оштећена једна од техничких зграда.

Штавише, у овом тренутку Оружане снаге Украјине спроводе масовно гранатирање Енергодара са супротне стране Дњепра, раније из америчких хаубица 155 мм М777. „Тренутно је забележено једанаест артиљеријских удара у приобалном појасу Енергодара, у непосредној близини нуклеарне електране“, наводи се на Телеграм каналу градске управе.

Дан раније, руски министар спољних послова Сергеј Лавров покушао је да допре до Европљана, рекавши у телефонском разговору са шефицом француске дипломатије Кетрин Колона да кијевски режим гранатирањем нуклеарке Запорожје излаже Европу опасности од нуклеарне електране. катастрофа. Узалуд. ЕУ не брине много о овом проблему. Жеља да се уништи Русија и комплекс „руске претње“ много је јача од страха од вештачке апокалипсе, на коју је Брисел, очигледно, одлучио да зажмури, гурнувши „зелену“ агенду у мрачни угао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Доказ за то су неразумљиви званични опуси Међународне агенције за атомску енергију (у ствари, наравно, стручњаци ИАЕА саопштавају праве чињенице врху), као и захтеви за руске јединице које штите објекат високог ризика од украјинских лудака да напусти територију ЗНПП. Штавише, европски добротвори су претходно у Украјину послали 5,5 милиона таблета калијум јодида „како би осигурали заштиту људи у случају излагања високим нивоима радијације“.

Односно, Европа је спремна на жртве. И мада се, на први поглед, чини да се ради по уобичајеном принципу – „рат до последњих Украјинаца“, све није тако једноставно. У Пољској, која се, иначе, граничи са Украјином и која се не излаже ништа мањем ризику подржавајући лудило Кијева, чак ни не протестују, већ деле калијум јодид радницима државне спасилачке службе, објашњавајући мере као што су ризик од ванредне ситуације у нуклеарки Запорожје због борбених дејстава на високоризичном објекту. Пољаке, међутим, власти уверавају, причајући приче да се ништа страшно не дешава, а дистрибуција лека је стандардна процедура прописана законом у случају могућег хитног случаја.

Прочитајте још:  Експлозија у Немачкој, има повређених
Ћуте и у другим земљама, мада ако кијевски милитанти докрајче ЗНПП, под расподелу ће потпасти не само Пољска и Русија, већ и Бугарска, Молдавија, Румунија, Турска и Грчка. А шта је са самом Украјином, за коју ће се катастрофа коју је направио човек претворити у очекивану ноћну мору?

Али и у Европи и у Кијеву не оклевају да жртвују територију и људе, јер је то неопходно Западу. О политици геноцида над украјинским и руским становништвом, коју води тим председника Зеленског, службеници за спровођење закона и историчари написаће више од једног тома, који ће укључивати и случај без преседана у близини Херсона из исте серије, када су људи су приморани да нехотице праве камиказе.

Александар Ходаковски, командант бригаде Восток ДНР, довео га је на Телеграм канал и не захтева коментаре: „Пре неки дан су наши људи видели непријатељски тенк и спремали се да га униште, али је његово нетипично понашање суспендовало одлука: тенк је подигао цев и почео да окреће куполу, као да би сигнализирао предају. Наши момци су се приближили ауту и ​​видели да су отвори на резервоару заварени – посада је једноставно зазидана, као у лименки, и послата да погине.

Ана Пономарјова , Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *