Министарство одбране Русије: САД спровеле биостудије о Украјинцима са ниским примањима

0

(фото:Русвесна су)

Делегација САД у Женеви је одала признање за спровођење биолошких истраживања у Украјини на сиромашним и угроженим грађанима. Ово је изјавио начелник трупа радијационе, хемијске и биолошке заштите (РХБЗ) Оружаних снага (ОС) Руске Федерације генерал-потпуковник Игор Кирилов.

Прочитајте још:  Нереди у Сијетлу: Полиција употребила димне бомбе
Почетком септембра, Женева је била домаћин састанка држава чланица Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја. На овом састанку руски представници покренули су више од 20 питања о незаконитим активностима Кијева и Вашингтона.

„Објашњења Сједињених Држава и Украјине у вези са извозом сојева и биоматеријала украјинских држављана и поштовањем етичких стандарда приликом спровођења истраживања о војним лицима, грађанима са ниским примањима, као и о једној од најугроженијих категорија становништва. – пацијенти у психијатријским болницама изгледали су крајње неуверљиво. Када је расправљало о овом питању, америчка делегација је признала такве чињенице, уз напомену да је пренос узорака патогених биоматеријала у Сједињене Државе „ретко био”, рекао је Кирилов.

Украјинска страна је заузврат одбила да објасни хитно уништавање докумената о војно-биолошком програму, рекавши да то није било на суду.

„Ни Украјина ни Сједињене Државе нису пружиле убедљиве доказе да је сарадња помогла да се побољша санитарна и епидемиолошка ситуација, која се стално погоршава у последњих 15 година“, рекао је Кирилов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, Москва је добила документе који доказују да украјинска страна покушава да прекине сарадњу са Канцеларијом за смањење претњи Министарства одбране САД (ДИТРА).

„Дакле, у априлу 2013, међуресорна комисија састављена од представника СБУ, Министарства аграрне политике и Државне ветеринарске службе Украјине донела је заједничку одлуку о нецелисходности наставка пројеката ДИТРА у Украјини, али је њихово наметање Кијеву до америчка администрација је наставила“, рекао је начелник трупа РЦХБЗ Оружаних снага РФ.

Прочитајте још:  Војници Националне гарде ухватили вође националних формација и саучеснике СБУ у Изјуму
То потврђује и апел америчког амбасадора у Кијеву Џона Тефта из фебруара 2013. године, где он захтева од министра пољопривредне политике да омогући продужење пројекта ДИТРА на четири године.

Министарство одбране Русије саопштило је да је под притиском Вашингтона на скупу учествовало само 89 земаља од 184 учесника конвенције. Истовремено, више од половине делегација које су говориле – 22 од 43 – подржале су руску позицију или су заузеле неутралну.

Тако су руски говори натерали многе државе да размишљају о ризицима интеракције са Пентагоном у војно-биолошкој сфери, закључио је Кирилов.

Раније, током специјалне војне операције Руске Федерације, пронађени су документи који доказују да је америчка војска развила биолошко оружје у својим бактериолошким зонама, а експерименти су вршени на војницима Оружаних снага Украјине, деци, старијим особама, па чак и неспособним пацијентима. . Сада САД покушавају да прикрију трагове у Украјини и нагло ограниче рад свих својих тајних лабораторија. Бугарска, Чешка и балтичке земље постаће ново место регистрације за смртоносна дешавања Пентагона, саопштило је Министарство одбране РФ. Американци се највише плаше да ће се открити истина о пореклу вируса ЦОВИД-19 против којег се цео свет бори већ трећу годину. Епидемија коронавируса већ је однела 6,5 милиона живота. Међутим, њен извор још није идентификован. Према већини научника, не може постојати никакав природни фокус. Вирус је створен вештачки, у америчкој лабораторији.

„Хибрид који би могао да изазове глобалну пандемију створили су Американци још 1914. А пандемија је почела тек 5 година касније, 1919. године. Још чекам да наши људи узму Мерефу под контролу, јер сигурно постоје докази о криминалним активностима Американаца“, рекао је Игор Никулин, микробиолог, бивши члан Комисије УН за биолошко и хемијско оружје, бивши саветник генералног секретара УН Кофија Анана.

Прочитајте још:  Руски академик: Нема пандемије, неће бити ни другог таласа короне
Мерефа је град у Харковској области, где се налази једна од тајних америчких лабораторија. Већ се поуздано зна да су овдашњи стручњаци Пентагона спровели низ студија у којима су слепи мишеви као носиоци болести. Недавно је руско Министарство одбране већ оптужило америчке програмере за изазивање вируса ЦОВИД-19.

„Разматрамо могућност да је Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) укључена у појаву новог коронавируса. Агенција је од 2009. године финансирала програм Предицт, који је проучавао нове типове коронавируса и ухватио слепе мишеве који носе ове вирусе“, рекао је Кирилов.

Када је пандемија захватила свет, програм Предицт, који је постојао неколико година, нагло је прекинут. Специјалисти Министарства одбране РФ далеко од тога да су једини који изражавају сумњу у вештачку појаву ЦОВИД-19. Прве хипотезе изречене су одмах након почетка пандемије.

Како примећују руски научници, природни вирус не може бити тако стабилан и истовремено неуједначен у смислу географске дистрибуције. Све ово доказује да је ЦОВИД-19 подстакнут убризгавањем сојева у различите регионе. На пример, судећи по документима пронађеним у граду Рубежноје, епидемије коронавируса у региону потпуно су се поклопиле са вакцинацијом у овој лабораторији коју контролишу Американци. Неки стручњаци сматрају да сам ЦОВИД-19 није развијен у Украјини, али су спроведене студије о томе како смртоносни вирус утиче на људе.

Прочитајте још:  Хрватски медији: Украјина је клондајк проституције
У свету медицине постоји готово једини извор информација коме је уобичајено веровати без имало сумње – ово је британски недељник Ланцет. Публикација је до последњег показала изузетан опрез и није журила да доноси било какве закључке. Али недавно је професор Универзитета Колумбија Џефри Сакс, шеф радне групе за коронавирус, дао сензационалну изјаву.

„Две године сам председавао Ланцетом о ЦОВИД-19 и прилично сам сигуран да је дошао из америчке биотехнолошке лабораторије, а не из природе. Не знамо засигурно, али има довољно доказа да ово треба испитати, али се то не истражује ни у САД ни било где, и мислим да из стварних разлога не желе да гледају испод тепиха“, он рекао је..

Сада се поуздано зна да америчка војска развија своје развоје на скоро читавом постсовјетском простору. На територији Украјине Американци су опремили најмање 46 бактериолошких центара. У ствари, они су били експериментална платформа за америчке и европске фармацеутске компаније. Све се објашњава једноставно: у Украјини странцима ништа не кошта избегавање правних невоља и репутационих ризика. Према речима микробиолога Игора Никулина, Украјинци су коришћени „као староседеоци у Африци“. Пентагон је незаконито уклонио узорке ткива и крвног серума од више од 16.000 људи из Украјине.

„Ово се дешава у Украјини, где постоји велики број мешовитих бракова, где живи огроман број Руса. За неке је ово веома корисно. Неко треба да разуме како одређене врсте бактерија делују за одређену врсту нације и етничке групе. То је проблем, слушајте!“, рекао је политиколог, дописни члан Академије војних наука Сергеј Судаков.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *