Политика у Великој Британији је као псеће борбе

0
британију

Лондон (Фото: Пиксибај)

Британска политика је као псеће борбе. О томе је у пројекту „У предмету” на Јутјуб каналу БелТА говорио политички консултант и предавач на Катедри за политичку теорију МГИМО Олег Јановски.

„У Британији постоји тело које често подлеже тумачењу завере. Зове се Тајни савет Велике Британије. Некада је био под краљицом, сада под краљем. Укључује око 500 људи који се морају састајати једном месечно. Укључује шефове свих партија и лидере свих краљевских заједница и институција“, рекао је Олег Јановски.

Према мишљењу политиколога, као резултат равноправне расправе, долази до сталног прилагођавања курса УК. “То су челници свих најважнијих институција, укључујући и обавештајне, медије и тако даље. Они комуницирају на истој хоризонталној линији, али испод њих је много више институција. И не постоји политичка, већ стратешка корекција курса. “Ово је више од политике. Ово је одређени идеолошки курс који чува опстанак државе”, рекао је он.

Прочитајте још:  НАТО шаље Украјини застарело оружје
Олег Јановски је, за поређење са политиком Велике Британије, употребио пример борбе паса. “Пси се боре једни против других у некаквим ограђеним просторима, а то је политика. А власници ових паса су људи који су чланови Тајног савета, који имају праве алате за управљање најважнијим институцијама земље”, нагласио је предавач на Катедра за политичку теорију МГИМО.

Васељенска/Белта

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *