Украјинска „Хит листа“ објављује имена и адресе наводних „руских пропагандиста“: Испоставило се да се налазе не у Украјини, већ у Ленглију, ВА, где се налази седиште ЦИА-е

0

Према јавном закону 117-128, Конгрес САД финансира организацију под називом Украјински центар за сузбијање дезинформација (ЦЦД), чија је сврха, према њеној веб страници, да се „супротстави руским дезинформацијама“. Али његова стварна сврха може бити стварање еквивалента „листе фетве“ наводних издајника за које ће патриотски настројени Американци и/или Украјинци сматрати да имају зелено светло за атентат.

На листи фетве налазе се “издајници” као што су писци Крис Хеџес и Глен Гринвалд, политиколог Џон Миршајмер, певач Пинк Флојда Роџер Вотерс, сенатор Ренд Пол (Р-КИ), бивши председнички кандидат Тулси Габард, конзервативни војни аналитичар Едвард Лутвак који је постављен на листи за сугерисање одржавања референдума у областима Доњецка и Луганска о њиховим односима са Украјином, и Хенрија Кисинџера, који је забринут за изгледе за рат између САД и Русије.

Основан 2014. након пуча на Мајдану уз помоћ обавештајног официра америчке војске Џоела Хардинга, Миротворец има за циљ да избаци агенте руске обавештајне службе (ФСБ) и Вагнерове плаћенике заједно са проруским пропагандистима и приказује језиве фотографије мртвих Руса. Његова порука добродошлице рекламира се као „пројекат ЦИА“.

Нажалост, многи са листе непријатеља Миротворца су већ убијени. Када се то догоди, украјинска реч ЛИКВИДИРОВАН („ЛИКВИДИРАН“) је утиснута преко њихове слике великим црвеним словима — као што се догодило када је убијен италијански новинар Андреа Рокели.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Паника у Вјосиним редовима, смета им братски однос Србије и Русије
У знак свог лошег карактера, Миротворец је навео имена више од 300 деце, међу којима је и 13-годишња Фаина Савенкова која је на друштвеним мрежама писала о терору који је извршила украјинска војска у источној Украјини.

 

Крејвенова терорKissinger’s Mirotvorets profile.истичка дела

Експанзија убиствене кампање украјинске владе—по узору на операцију Феникс коју води ЦИА у Вијетнаму—је била пример убиства Сергеја Горенка, генералног тужиоца Луганске Народне Републике (ЛНР) и његове заменице Јекатерине Стегленке, након бомбе у Кијеву. уздрмао је седиште Главног тужилаштва у Луганску 16. септембра.

Њујорк тајмс је раније известио о тимовима украјинских командоса који су признали да су поставили аутомобиле бомбе на проруске полицајце и политичаре иза руских линија.

Такође 16. септембра, најмање пет пројектила америчке производње ХИМАРС погодило је зграду цивилне управе у граду Херсону у покушају атентата на Кирила Стремоусова, заменика председника војно-цивилне администрације. Екатерина Губарева, државна службеница која је рањена (погинуо возач), назвала је штрајк „храбрим терористичким актом“.[1]

Скот Ритер Спикс Оут

Скот Ритер, бивши официр маринске обавештајне службе који је разоткрио превару у вези са оружјем за масовно уништење (ВМД) у Ираку, међу онима је на листи издајника ЦЦД-а који је наведен као „непријатељ Украјине“ на сајту Миротворетс.

Прочитајте још:  НЕСТАЛА Српкиња у САД је унука моћног Титовог удбаша
Ритер је 7. септембра учествовао на конференцији за штампу коју је организовао Сцхиллер институт, немачки економски истраживачки центар, где је критиковао делегацију њујоршког конгреса због подршке Резолуцији 7691 Дома, Закону о додатним допунским апропријацијама из 2022, који је постао јавно право 117. -128 21.05.2022.

У јулском писму демократама Чаку Шумеру, Кирстен Гилибранд и Полу Тонку, Ритер је написао да је јавно право 117-128 прекршило Први амандман Устава Сједињених Држава који тврди да „Конгрес неће донети закон… који ограничава слободу говора или Штампа.”

Јавни закон 177-128 скраћује слободу говора и слободну штампу подржавајући објављивање „црне листе“ Владе Украјине, на којој се грађани САД издвајају као „руски пропагандисти“ због остваривања својих уставних права која се односе на слободу говора и слободну штампу.

На конференцији за новинаре 7. септембра, Ритер је поновио свој презир због чињенице да се средства америчких пореских обвезника која субвенционишу украјинску владу „користе за циљање и застрашивање америчких грађана који изражавају своја уставна права на слободу говора“.

Посебно је опасна, рекао је Ритер, употреба ознаке „информациони терориста“ од стране ЦКД-а, која „у суштини даје зелено светло да критичари владине политике буду проглашени терористима“ и могла би „да значи санкционисање убистава Американаца у иностранству или код куће.”

Према Ритеру, претња украјинског државног тероризма која се шири на САД је веома реална.

У његовој близини у северном делу Њујорка живи много Украјинаца, рекао је он, који обожавају Степана Бандеру, украјинског националисту и сарадника нациста у Другом светском рату.

Какву то поруку шаље, упитао је Ритер, да америчка влада подржава ове групе и да критичаре своје политике етикетира као „информационе терористе“?

„Ако мислите да је веб-сајт шала, питајте Александра Дугина ко је морао да присуствује сахрани његове ћерке [Дарје Дугине коју су терористи убили у аутомобилу бомби у Москви 23. августа].“

Ритер себе сматра америчким патриотом који је годинама служио својој земљи у војсци и као инспектор за оружје у Ираку.

Прочитајте још:  ЕУ није центар универзума. Русија неће тражити од ЕУ да јој укине санкције, јер има довољно својих залиха и алтернатива
Он се присетио да су га називали „Садамовим шљамом“ и разним другим именима за извештавање истине о митском ОМУ, и рекао да би, да су људи апсорбовали оно што је рекао, рат у Ираку могао бити избегнут и милиони живота спашени.

Што се тиче Украјине, Ритер је рекао да га поново осуђују, овог пута због изјава о чињеницама, као што је да а) НАТО има базе на тлу Украјине; б) рат је посредни сукоб између САД и Русије; и ц) санкције су више нашкодиле САД и земљама ЕУ него Русији.

Ритер је рекао да је даље нападнут јер је предузео пажљиву форензичку анализу злочина у Бучи у марту/априлу, у којој је закључено да је „изгледало да су га извршиле снаге подређене украјинској влади“.[2]

Ритер каже да позива на дебату и неслагање око његових процена — укључујући људе који раде у ЦЦД-у.

„Ако се људи не слажу са мојим чињеницама и закључцима, онда расправљајте о мени – али немојте покушавати да ме ућуткате застрашивањем или ме означите као информативног терористе који би ме потенцијално могао означити за смрт.

Џеф Јанг, кандидат Демократске странке из Кентакија, такође на листи хитова

Џеф Јанг, кандидат Демократске странке у 6. конгресном округу Кентакија, такође је на листи за хитне акције украјинске владе – иако се мало ко у његовој странци заложио за њега.

Јанг каже да је на листи јер је заузео став да Украјина од 2014. године није функционална демократија.

Уместо тога, у великој мери је контролисана од стране америчког Стејт департмента и ЦИА и гранатирала је невине цивиле у Доњецку и Луганску, убијајући више од 10.000 цивила – три пута више него што је убијено у САД 11. септембра.

Украјина је даље послала добро наоружане нацистичке групе да нападну етничке Русе у актима етничког чишћења о којима се у америчким медијима није извештавало.

Јанг каже да је његово уврштавање на листу за хитне случајеве облик мешања у изборе—они покушавају да дискредитују његово име и униште његове шансе да свргну актуелног председника Републиканске странке Ендија Бара, против кога се Јанг бори.

Ларуш кандидат за Сенат Њујорка Дајан Саре нападнута

Још једна особа на листи хитова је Дајан Саре, родом из Бурлингтона у Вермонту, која се бори против Чака Шумера за његово место у Сенату у Њујорку у новембру.

Бивши класични музичар и хорски диригент, Саре је оснивач Шилеровог института и радио је 32 године са Линдоном ЛаРушеом до његове смрти 2019.

Прочитајте још:  У борбама код Чернигова руска војска запленила оклопна возила Оружаних снага Украјине
ЛаРуш је био контроверзна личност у америчкој политици коју неки сматрају вођом култа, креацијом ЦИА-е или чак фашистом.

Многе његове идеје су ипак биле визионарске, укључујући његову подршку сарадњи САД и Русије и развоју нове архитектуре светске безбедности и економског система који би био демократскији, праведнији и спречио будуће ратове.

Саре је на конференцији за новинаре 7. септембра рекао да су листа смрти и кампања демонизације успели да ућуткају дебату о америчком наоружавању фашистичког режима у Украјини — режиму који је забранио 13 опозиционих партија, затворио руске медије, забранио колективно преговарање и запретио свима који планирају да гласају да ће се поново придружити Русији на референдумима који се организују у источној Украјини.

Саре је такође рекао да је Пејтон Гендрон, стрелац из Бафала у Њујорку, који је убио Црнце у продавници раније овог лета, носио логотипе на јакни који су били слични онима које су носили припадници батаљона Азов.

По њеном мишљењу, сваки Американац треба да захтева да њихови изабрани представници заузму став и одвоје САД од украјинске владе и њених неонацистичких војних пукова.

пуковник Блек:

Прочитајте још:  САД траже од Пољске и Јужне Кореје оружје за Украјину
Први говорник на конференцији за штампу 7. септембра био је пуковник Ричард Блек, одликовани ветеран вијетнамског рата и бивши државни сенатор из Вирџиније, који је као Ритер нагласио како амерички Конгрес покушава да контролише слободу говора у САД кршећи Устав САД тако што ће то учинити страни ентитет — ЦЦД.

Према Блеку, Министарство за унутрашњу безбедност покушало је раније ове године да успостави управни одбор за дезинформације на челу са Нином Јанкович, украјинском лингвисткињом и саветницом бившег украјинског председника Петра Порошенка.

Њено представљање јавности било је толико екстремно и одвратно да је формирање центра паузирано – барем за сада.

Блек је рекао да су међу онима на мети ЦКД-а патриотски настројени Американци са добро информисаним ставовима о спољној политици попут сенатора Пола и бивше конгресменке Габард.

Блек је рекао да америчка политика у Украјини катастрофално удвара ризику од свеопштег нуклеарног рата. Означавање неистомишљеника као „информационих терориста“ потенцијално их излаже смртној казни, а многи људи на веб страници Миротворетс су убијени.

Иако су чињенице и даље спекулативне, новине из Рио де Жанеира известиле су да је покушај убиства 1. септембра 2022. усмерен против потпредседнице Аргентине Кристине Фернандез де Киршнер можда чак и резултат њеног одбијања да осуди специјалну војну операцију Русије и њених позива на мировне преговоре. окончати рат.

Проблем када људи знају шта није тако

Прочитајте још:  Белгијски премијер обећава Шолцу да ће повећати транзит гаса у Немачку
Последњи говорник на конференцији за новинаре 7. септембра, ветеран ЦИА-е Реј Мекговерн, оснивач Ветеран Интеллигенце Профессионалс фор Санити (ВИПС), цитирао је хумористе Вилла Рогерса који је рекао: „Није оно што не знамо оно што нам ствара проблеме, то је оно што знамо да није тако.”

Међу стварима за које Американци тврде да знају да није тако јесте да је Русија агресор у сукобу са Украјином и да је руска анексија Крима била „ничим изазвана“ – што је очигледно нетачно.

Кримљани су у ствари гласали да се поново придруже Русији одмах након пуча на Мајдану 2014. који су подржале САД—што академици попут Тимотија Снајдера са Јејла заједно са аналитичарима мејнстрим медија, рекао је Мекгаверн, и даље поричу.

Пропаганда у САД је генерално постала толико густа, рекао је Мекгаверн, да су људи убеђени „да знају шта није тако“. Заузврат, они на крају подржавају најсмртоноснију политику—као што су радили са Ираком и сада раде са Украјином.

Процурели аудио записи показују да је Иља Бондарчук, украјински обавештајни званичник који је координирао програм атентата на Криму и у Херсону, покушавао да плати атентатору коме је речено да изврши прљаво дело „пред свима, како би га видели“. ↑

Прочитајте још:  Швајцарска се придружила новим санкцијама ЕУ против Русије
Ритер је такође недавно помогао да се, кроз пажљиву истрагу, разоткрије да је Украјина, а не Русија одговорна за нападе око нуклеарне електране Запорожје – највеће нуклеарне електране у Европи – користећи маску међународне инспекцијске мисије кршећи међународно право. ↑

Васељенска/извор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *