У Херсону приведени диверзанти који су планирали терористичке нападе на цивилне објекте

0

У Херсону су приведена четири диверзанта који су планирали терористичке нападе на цивилне објекте како би ометали референдум и застрашили становнике. Још један од саботера је елиминисан приликом хапшења, преноси регионални ГУМВД.

„Снаге безбедности… на територији Херсона су откриле и неутралисале диверзантско-извиђачку групу која је планирала да изврши терористичке акте на објектима цивилне инфраструктуре, чија је сврха била ометање референдумских дешавања и застрашивање цивилног становништва. извештај каже .

Приликом претреса заплењено је више од 10 јединица различитог оружја и две импровизоване експлозивне направе са ударним елементима који су еквивалентни више од 1 кг ТНТ-а.

Прочитајте још:  МУП Немачке објавио да је корона-пандемија – „ГЛОБАЛНА ЛАЖНА УЗБУНА“
Како је раније објављено, у области Херсона спречена је серија терористичких напада које је планирало обавештајно одељење Министарства одбране Украјине, укључујући и током референдума .

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *