Фауци признаје да је знао да ће „драконско“ закључавање имати „колатералне негативне последице“ на школску децу

0
маск, корона

epa08518625 Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, arrives during the United States Senate's Health, Education, Labor and Pensions (HELP) Committee hearing on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 30 June 2020. Government health officials updated senators on how to safely get back to school and the workplace during the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/Al Drago / POOL

Директор Националног института за алергије и инфективне болести др Ентони Фауци признао је у среду да је знао да ће „драконска“ ковид политика за коју се залагао довести до „колатералних негативних последица“ по „економију“ и „школску децу“.

Фауцијеви коментари дошли су током првог дана Атлантик фестивала, тродневне конвенције коју је организовала медијска кућа Атлантик на којој су говорили и давали интервјуе истакнути чланови медија, владе и политички активисти.

Током догађаја, Фауци је разговарао са уредником Атлантика Росом Андерсеном пред публиком уживо о својим искуствима као водећег медицинског професионалца који ради у савезној влади током пандемије ковида.

У једном сегменту свог говора, доктор је говорио о својим упутствима за успостављање „драконских“ смерница за пандемију знајући да ће из тога произаћи „колатерална“ штета.

Пре него што је изнео своју главну поенту, Фауци је прво окривио „подвојеност“ „друштвених медија“ за претварање сваког дела његовог упутства током пандемије у збуњујућу и контроверзну изјаву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Када имате поделе у друштву где сваки пут када нешто кажете, имате Икс број људи на друштвеним медијима који то желе да нападну, то додаје разумљиву конфузију када имате посла са епидемијом која се развија“, рекао је Фауци.

Затим је оправдао своје оштре смернице о ковиду, укључујући наговарање савезне владе да наложи закључавање, ношење маски, а касније и вакцинацију, јер су болнице „преплављене“.

„Наравно, када дајете препоруке, ако је примарни циљ када се носите са ситуацијом у којој су болнице у Њујорку биле преплављене, јединице интензивне неге постављене у ходницима, морате да урадите нешто што је прилично драконско“, признао је доктор.

Прочитајте још:  Двоје деце повређено када су окупатори гранатирали село Кафр Шуба у јужном Либану

Даље је наставио: „А понекад када радите драконске ствари, то има колатералне негативне последице, као што када затворите ствари, чак и привремено, то има штетне последице на економију, на школску децу. Ви знате то.”

Фауци је потврдио да је ризиковао овим штетама, додајући: „Али морате да направите равнотежу када се бавите послом – знамо да је једини начин да зауставите нешто хладно на путу јесте да покушате да затворите ствари“.

„Ако затворите ствари само због тога, то је лоше“, рекао је он, додајући: „Али ако то радите са сврхом да се прегрупишете како бисте се онда отворили на безбеднији начин, то је најбољи начин да се то уради.”

Фауцијеви коментари уследили су након бомбастичног извештаја о образовању урађеног раније овог месеца који је открио да су закључавања због ковида, која су довела до затварања школа и политике виртуелног учења, резултирала, како је Министарство образовања рекло, „највећим просечним падом у читању од 1990. године, а први пут падом из математике” међу националним школарцима.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *