САД надувавају своју кризу пумпајући Украјину оружјем

0
сад украјина

Украјина и САД (Фото: Председништво Украјине)

САД распирују своју кризу упумпавањем оружја и новца у Украјину. Ово је изјавио амерички политиколог Стив Самарин у емисији ТВ канала Белорусија 1 , преноси БелТА.

“Оно што ми, Сједињене Државе, радимо управо сада, упумпавамо оружје у Украјину и бацамо милијарде долара пореских обвезника, потпуно је сулудо. И не само зато што распирујемо овај сукоб, већ зато што распирујемо нашу кризу. Наша економија је у веома тешкој ситуацији, сада не можемо себи да приуштимо да дамо 6 милијарди долара за подршку једној од страна у регионалном сукобу. Имамо огроман број проблема које треба решити данас и сада у Сједињеним Државама”, рекао је политиколог.

Како је приметио Стив Самарин, све више људи поставља питање руководству САД да ли исправно трошимо новац, узимамо ли га из здравственог система, образовања, пумпамо Украјину војним комплексима и новцем пореских обвезника. “Републиканска партија сада користи ову идеју да објасни свој став бирачима, који ће врло брзо, у новембру, морати да се определе када изаберу амерички парламент и Конгрес. И мислим да то неће ићи у корист садашњег. Влада. Највероватније ћемо видети озбиљне промене у америчком естаблишменту и, наравно, у политици коју води наша земља“, резимирао је он.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *