Русија се спрема да ‘повећа’ производњу стелт млазњака усред растуће претње ратом са Западом

0

Руски рат у Украјини ескалирао је ове недеље када је руски председник Владимир Путин најавио делимичну мобилизацију и обећао да ће употребити „сва расположива средства“ за одвраћање будућих напада на Русију – што се односи на разноврсни арсенал нуклеарног оружја земље.

Затим је Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности Русије, у четвртак дао нова упозорења након Путинових нуклеарних претњи да ће „Хиперзвук [хиперсонично оружје] моћи да постигне циљеве у Европи и Сједињеним Државама много брже, гарантовано“.

Сада се чује да ће руска државна одбрамбена корпорација Ростек повећати производњу Стелт борбених авиона Су-57 пете генерације.

„Руско ваздухопловство ће ове године добити нове млазне ловце Су-57“, рекао је шеф Ростека Сергеј Чемезов на Телеграм каналу компаније.

Чемезов је рекао да ће “брзина производње” стелт борбених авиона “бити повећана”. Он је рекао да се фабрика налази на руском Далеком истоку и да је у процесу проширења како би се повећала производња.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вишенаменски ловац пете генерације први пут је испоручен Ваздушно-космичким снагама Русије 2019. године. Видео снимак се појавио 2018. о авионима који се користе у Сирији за борбена дејства.

У међувремену, САД се обучавају за ваздушни рат против Су-57. Приметили смо да је 2019. године ваздухопловна база Нелис имала борбени авион Ф-16 офарбан да опонаша руски стелт ловац пете генерације.

„Следећи светски рат ће се водити ловцима пете генерације и хиперсоничним оружјем“, рекли смо 2019.

Васељенска

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *