Руски медији:Србија хоће да се допадне Американцима

0

На најпосећенијој раскрсници у Њујорку, Тајмс скверу, осванула је огромна српска застава са речима пријатељства Србије и САД и позивом да посетите Србију, јавља дописник ПолитНавигатора.

Реч је о видео оглашавању на првом огромном екрану који се појавио на Тајмс скверу, инсталираном на згради Насдак берзе. На реклами су српске и америчке заставе са натписом “Дуготрајно пријатељство” и позивом да посетите Србију! („Посетите Србију!“). Видео се приказује 50 пута дневно.

Рекламна кампања је покренута 21. септембра, на дан доласка у Њујорк председника Србије Александра Вучића, који је допутовао у Сједињене Америчке Државе да говори на Генералној скупштини УН . И сам Вучић је у емисији америчког ТВ канала Њузмакс ујутру истог дана подсетио да је Србија ове године прославила 140. годишњицу дипломатских односа са САД.

„Размишљамо о томе како да диверзификујемо снабдевање енергијом. Градимо интерконекторе на граници са Бугарском и Северном Македонијом, реконструишемо мрежну инфраструктуру. Американци захтевају да схватимо колико су важне економске везе у нашем региону.

Прочитајте још:  Одакле СНС некретнине вредне 224 милиона динара
А видимо да је трговински промет Србије и САД данас већи него икада, чак и више од 1,2 милијарде долара. Повећање трговинске размене, како са САД тако и у региону, америчка подршка иницијативи Отворени Балкан – све је то од великог значаја за све“, рекао је председник Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као што знате, Србија је у марту 2022. подржала резолуцију УН којом се осуђује специјална војна операција Русије у Украјини. Истовремено, Србија је гасно веома зависна од Русије. Александар Вучић је крајем августа саопштио да Србија годишње троши 3,2 милијарде кубних метара. м гаса, од чега 2 милијарде кубних метара. м се извозе из Русије.

Прочитајте још:  Нафта: Цена пала испод 76 долара по барелу
Према његовим речима, просечна цена руског горива је 400 долара за 1.000 кубних метара. м – тако Србија за ову количину плаћа 800 милиона евра, а по садашњим ценама од 4.000 долара за хиљаду кубних метара, остатак од 1,2 милијарде кубних метара. м гаса би Србију коштало 4,8 милијарди евра, а Вучић је тада навео да је годишњи буџет Србије 13,5 милијарди евра.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *