Стари, нови Ранко: Руси дестабилизују Црну Гору

1
туча

(Фото:: Пиксибај)

Црна Гора може да изађе из политичке кризе ванредним изборима, док земља постаје посебно значајна мета “руског злоћудног утицаја” и може постати ново жариште на Балкану, рекао је за Глас Америке министар спољних послова Ранко Кривокапић.

„Оне активности које су се сада претвориле у дивљу агресију у Украјини биле су присутне у Црној Гори и раније кроз разне врсте хибридног рата, а сада се интензивирају“, каже министар.

Према речима шефа дипломатског ресора, „наши евроатлантски пријатељи сада то врло јасно виде, а ескалација у Украјини такође има директан утицај, овим каналима, на Црну Гору”.

Прочитајте још:  Сијарто: Ослањамо се једни на друге, разумемо став Србије о санкцијама
На питање како је Црна Гора сада подложна још већем руском мешању, у условима актуелне политичке кризе, Кривокапић је одговорио да у свим контактима осећа „да су наши савезници то разумели“.

“Ово је могућа приоритетна тачка дестабилизације по принципу – што је горе на Балкану, што је горе у Црној Гори, то боље за руску агресију у Украјини”, закључио је министар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Интензитет антируске хистерије у црногорској политици не јењава. Претходно је председник Мило Ђукановић чак назвао СПЦ „несветим инструментом Русије“ и тврдио да се Русија грубо меша у послове Црне Горе, „измишљајући да већина грађана Црне Горе подржава СПЦ“.

А у априлу је Министарство иностраних послова Црне Горе објавило прекид дипломатских односа са Русијом. Касније се испоставило да је то било погрешно. Како је иронично прокоментарисао ситуацију бивши представник Црне Горе у Ватикану Миодраг Влаховић: „Немојте грешком тамо објавити рат!“

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Стари, нови Ранко: Руси дестабилизују Црну Гору

  1. Da, rusi strašno brinu kakav je uticaj montenegra na ukrajinu, jer je verovatno ogroman. Gospodine Ranko, maaalo manje očiglednog uvlačenja, upašćete tako duboko da se nećete uspeti izvući pre nego što vam ponestane vazduha.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *