Шта је то у твојим грудима

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

„Свестан сам да у Србији још не постоји атмосфера у којој би неко тражио опрост Албанцима за оно што је тамо учињено. Вероватно за то треба сачекати неки други моментум. Вили Брант није рекао жртвама – ја вам се извињавам, него им је рекао: ‘Ми смо се променили, ми то више нећемо поновити”, рекао је посланик Шаип Камбери и додао да би ”можда у овом тренутку то било довољно”. Тако у скупштинском здању јуче беседи један од учесника пројекта студијске посете америчком Стејт департменту, дипломирани правник приштинског универзитета. Прешевска долина.

Бејах на Усековање у једној српској вароши. Од шест синова, од троје браће и сестара, један ожењен и има двоје деце. Остала петорица по четердесет и неожењени. Без девојака!

СРБИЈА

Да смо се мање селили;
Да смо се мање делили;
И само се мало мање свађали;
И много, много више рађали;
Да смо за живот више бринули;
И да смо мало мање гинули;
Србија наша драга и мила,
данас би била велика сила. Србске новине, 2019.

Ову песму бих ставио на прву страну буквара. Са њом би почињао и завршавао свако заседање скупштине. Са њом бих прослављао славу и почињао свадбено весеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И заиста, за сав наш немар, за сво наше ћутање, за наопако чињење, потребно је да се променимо. Досадашње суицидно понашање ваља променити. Кунемо се да то више никада нећемо поновити! Опаметићемо дивљу хорду која нам руши гробове и крсно знамење. Ето, ја бих то тако урадио.

Мирослав Пушоња

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Мирослав Пушоња: Шта је добар живот?

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *