ЛГБТ пропаганда у Финској

0
англиканци

(фото:Телеграм)

Догађаји „Приде” који су се протеклог викенда одржавали у бројним градовима нису били само парада ЛГБТ+ поноса, у најбољем случају тренутак размене са градовима и цивилним друштвом, већ су постали позорница политике, која је све више заузета демонстрирањем свог „нехомотрансфобија“, или боље речено, њихова рањива и назадна зависност од „небинарне“ агенде, шта год то значило.

Ово је било очигледно у Милану , где је градоначелник Ђузепе Сала користио платформу говорника да се укључи у размену са ЛГБТ + заједницом у Милану и шире . Сала је најавио да је обновио регистрацију деце рођене у Италији од хомогених парова у градској управи Милана, иако је нејасно на основу чега се постојеће стање променило, а заузврат је затражио подршку за свој рад и савете за ЛГБТ+.

То се видело и у Хелсинкију у Финској, где је премијерка Сана Марин, 36-годишња жена из Социјалдемократске партије, такође навела личну, да не кажем персоналистичку, чињеницу да је одрасла у „дугиној породици” као оправдање , најавио јесење ажурирање финског законодавства о трансродним особама .

Као и увек, с обзиром на осетљивост овог питања, неки аспекти закона могу бити незгодни. Финска је једногласно призната као „ЛГБТ+ пријатељска земља “ . У Хелсинкију су од 2002. до 2017. била дозвољена истополна партнерства која имају иста права као и брачни парови, са изузетком усвајања деце и дељења презимена. Парламент је 2014. такође одобрио истополне „бракове“ и заједничко усвајање таквих парова, а закон је ступио на снагу 2017. Од 2007. године, парови који се састоје од две жене имају приступ вештачкој оплодњи, а од 2009. је могуће усвајање пасторка .

Прочитајте још:  Тајна документа и опрема изнети из Кијева – Вашингтон пост
Трансродним особама може се унети жељени пол у њихове личне документе , а хипотетички „неутрални“ пол ће такође бити ускоро укључен. Ово је први од услова који ће се новом законском регулативом променити када буде усвојена, а то је укидање овог услова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Начин на који се материнство и очинство региструју у пописном систему такође треба да се промени, стварајући посебне досијее за два облика родитељства, са могућношћу преласка са једног на други у случају законске промене пола.

Прочитајте још:  Дегенерисани свет чини родно флуидну масу
Још једно питање на преговарачком столу, од којих најспорније наилази на отпор посебно у Партији центра, је операција промене пола за дечаке и девојчице од 15 и више година, коју заговарају неке активистичке групе за трансродне особе које тврде да „ […] и сама деца су свесна свог пола од малих ногу“.

Расправа ће, рекао је министар Марин, почети на јесењој седници Скупштине која почиње 6. септембра.

ИФАМ.ЊУЗ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *