Милановићу се гади Србија: Док је мене живог неће у ЕУ

0

Зоран Милановић (Фото: Јутарњи лист)

Хрватски председник Зоран Милановић данас је коментаришући одбијеницу Министарства правосуђа, коју су упутили Србији на замолницу за изручењем четири пилота, против којих је суд у Београду недавно подигао оптужнице због ратних злочина у БиХ током Олује.

– Влада није учинила ништа и видим да неће учинити ништа. Да сам премијер, учинио бих нешто. Нисам премијер. Могу предложити, али не овако јавно. Ту се ради о зулуму и терору над хрватским заповедницима и рекао сам све што сам имао рећи о њиховој наводној одговорности – поручио је Милановић, нагласивши како је начин на који се, како преносе хрватски медији, Србија понаша нејасан.

– Ја не знам што они хоће. Хоће у ЕУ. На овај начин неће. И цела прича је бесмислена. И ова иницијатива Брдо-Бријони на којој сам био пре неколико дана, да бих онда слушао преко београдских и сарајевских медија да сам наводно коментирао нешто Сребреницу. То је гадљиво, мени то не треба, Хрватској то не треба – истакао је.

– А зна се, каже МИлановић, ко то може – премијер.

Прочитајте још:  Амнезија хрватских бискупа
Та прича с убијеном децу ми је постала неподношљиво гадљива. И ми Хрвати исто имамо децу. Као неко је ишао убијати српску децу, баш из авиона је ишао гађати српску децу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зашто неће? Немам појма. Ова прича да ми по томе нећемо поступати, као да ти нетко опсује матер више пута, можеш не поступати, а можеш и реаговати. А ти покушаваш фино – рекао је па се обрушио и на српског председника Александра Вучића због прича о убијеној српској дјеци.

“Та прича с убијеном децу ми је постала неподношљиво гадљива. И ми Хрвати исто имамо децу. Као неко је ишао убијати српску децу, баш из авиона је ишао гађати српску децу. Ту има цели низ питања, које Србија у принципу ни нема права постављати и тај њихов закон којим си присвајају право и моралну ауру да суде свему што се догодило на подручју бивше Југославије, у реду, али тако у ЕУ нећеш ући” – нагласио је упитавши радимо ли ми Србији проблеме какве неке државе раде Македонији, која их није ни напала, преносе хрватски медији.

Он је даље казао да Србија поред њега живог неће ући у Евроспку унију..

БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *