Шиптари траже од ЕУ да Србију ставу у блок са Русијом и прекине ЕУ интеграције

0
руске еу

Члан ДСK Антон Бериша прокоментарисао је изјаву известиоца Европског парламента за Kосово Виоле фон Kрамон која је рекла да је споразум Србије и Русије о плану консултација два министарства спољних послова “озбиљан скандал”, наводећи да ту изјаву треба да прати и конкретан одраз политике ЕУ према Србији.

“Изјава известиоца Европског парламента за Kосово Виоле фон Kрамон да је споразум Србије и Русије озбиљан скандал који би можда требало да буде сигнал за замрзавање разговора о чланству Србије у Европској унији, требало би да буде пренета у конкретан одраз политике ЕУ према Србији”, навео је Бериша на Фејсбуку.

Бериша каже да би континуитет савеза Србије са Русијом за који наводи да историјски никада није прекинут, и који је “увек изазивао немире на Балкану”, морао да убрза интеграционе процесе и то прво чланство Kосова у НАТО, а онда чланство свих земаља региона у ЕУ.

“Србију треба оставити на путу савеза са Русијом, али изоловати од регионалне сарадње и од САД и Европске уније”, сматра Бериша.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *