Аљбин Курти: Споразум Србије и Русије о усклађивању спољне политике треба да буде аларм за Запад

0
косова , приштине

Премијер Косова Аљбин Курти изјавио је да јуче потписани споразум између Србије и Русије о усклађивању спољне политике треба да буде аларм за западне престонице.

„Суочавамо се са нашим северним суседом, који предводи председник страха и претње, који, поред тога што недемократски води државу и који не признаје Косово и злочине које је Милошевићев режим починио на Косову, има и веома блиске везе са Руском Федерацијом, што смо недавно видели са споразумом о сарадњи, који је српски министар спољних послова потписао са руским, што би требало да је аларм за западно-демократске престонице“, рекао је он у Пећи после састанка са градоначелницима општина Косова.

Прочитајте још:  Путин потписао закон о казнама за дискредитацију добровољаца СВО
Јуче су на маргинама 77 заседања Генералне скупштине Уједињених нација министри спољних послова Србије и Русије, Никола Селаковић и Сергеј Лавров потписали споразум о координацији спољне политике две земље.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *