Алексеј Журавко: Човек који је победио нацизам и смрт

0

У недељу 25. септембра у раним јутарњим сатима украјински зликовци испалили су ракету ХИМАРС на Херсон. Том приликом погођен је хотел у коме су се налазили посматрачи за референдум о припајању Херсонске области Русији.

Приликом напада погинуле су две особе. На жалост, једна од тих особа је и бивши посланик и познати јавни делатник Алексеј Журавко.

Алексеј Журавко је био један од великих људи. Велики борац, патриота, хуманиста.

Рођен је 21. априла 1974 у граду Жовти Води (Дњепропетровска област). Инвалид од рођења (без ноге и руке) детињство провео у сиротишту, борац од рођења.

Након завршеног факултета и успеха у бизнису постао је 2006. посланик Врховне раде (украјинског парламента прим.оут) испред Партије региона бившег председника Виктора Јануковича.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У време “Мајдана” 2014. године смогао је снаге да се супротстави новој украјинској, пучистој власти. Док су многи страховали за своје животе он се није плашио него се отворено супротстављао новим властима. Наравно, због инвалидитета није могао физички него је то чинио на информативном плану износећи информације и снимајући видео снимке из његовог Херсона који је тада био под окупацијом.

Упркос инвалидитету духовни инвалиди из СБУ прогласили су га терористом, колаборантом и сарадником окупатора због чега је у јануару 2015. био принуђен да напусти Херсон и емигрира у Русију.

Прочитајте још:  ДНР: Денацификована група украјинских диверзаната
Сво време боравка у Русији наставио је да се бори против украјинског нацистичког режима. Више пута је посећивао Донбас и трудио се да помогне у борби ДНР и ЛНР. У немогућности да узме пушку користио је сва остала средства.

Више пута је апеловао на власти Русије и Белорусије да буду јединственији него икад у борби против кијевских нациста.

Позивао је и кијевски режим да капитулира.

Осам година је сањао о повратку у свој град.

Сан му се остварио у априлу 2022 када је руска војска ослободила Херсон.

У Херсону је наравно наставио са својом борбом. Док су ракете падале по граду он се није крио. Кретао се по граду свестан да га непријатељски пројектил може погодити. Инвалидитет му није био изговор да се крије.

Напротив, позивао је нацистички режим да капитулира и престане да терорише сопствени народ.

На жалост 25. 09. 2022. тероричка ракета погодила је Журавка. Духовни инвалиди морали су да испале целу ракету да би убили физичког инвалида челичног духа. И да се наравно хвале по својим медијима како су убили “колаборационисту, терористу, сарадника окупатора”. Плашили су га се.

Иза Журавка остали су супруга Елена и ћерка Елизавета.

Прочитајте још:  Азербејџан напао Нагорно-Карабах
Журавко ће остати упамћен као велики човек, борац, патриота,хуманиста. А по чему ће остати упамћени они који су га успели ућутати само ХИМАРС-ом?

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *