„Православни верници – за Русију!“: општина Доњецког храма организовала гласање на референдуму

0

Парохијани цркве Агапита Печерског у Доњецку, после недељне литургије, учествовали су на референдуму о поновном уједињењу Донбаса са Русијом.

Православни становници Доњецка су се сложили да би било погрешно одбити да покажу активну грађанску позицију у тако тешком тренутку за отаџбину.

“Данас, после литургије, верници иду заједно и гласају. Православни свет је “за” прикључење Русији, велика Русија се поново рађа”, рекао је Роман, један од парохијана доњецке цркве.

„Однос према референдуму је позитиван, људи се овде осећају као Руси, а референдум је легална и званична потврда да смо Руси и да бисмо желели да будемо у Русији“, поделио је своја размишљања Вјачеслав.

Прочитајте још:  „Турска ће наставити да шаље снаге у Идлиб и осветиће се“
Парохијанка Ана је напоменула да је делимична мобилизација у Русији објављена на дан Рођења Пресвете Богородице и на дан победе руских трупа на Куликовом пољу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Сви ти војници који су устали у одбрану наше Отаџбине су цела Христова војска, за коју се молимо и коју подржавамо. Чекамо их са победом”, додала је она.

„Хоћу да будем у Русији, Русија је наша домовина, дошли смо овде, дошли су наши родитељи, дошли су наши деде и баке, и наше срце је уз Русију“, признала је Ела, парохијанка цркве Агапита Печерског.

Прочитајте још:  Украина.ру: Шпанија као и Русија прави разлику између Косова и Донбаса
Према речима православне становнице Доњецка Ирине, референдум и касније поновно уједињење са остатком Русије пружиће верницима заштиту од непријатеља православља и расколника.

„Ако смо заједно са Русијом, бићемо заједно са православним руским народом, бићемо заштићени, нећемо бити угњетавани, наша вера неће бити угњетавана“, нагласила је она.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *