Директор Канцеларије за Косово: Приштина отворено крши све споразуме

0
Петар Петковић

Петар Петковић

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију (у ствари министар) Петар Петковић рекао је да данашња одлука приштинских власти да му забрани улазак на Косово и Метохију (КиМ) показује колико је Приштина нервозна.

Прочитајте још:  НИКО НЕ МАРИ ЗА ЗАШТИТУ ЋИРИЛИЦЕ: Годину дана од усвајања Закона о употреби српског језика и писма у пракси се не види напредак
Стога, сигуран је, сепаратисти више не крију да крше све договоре, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Приштина више не крије да крши све споразуме, показује да не жели споразуме. Данашњим чином „премијер“ самопроглашеног Косова Аљбин Курти показује да не жели мир“, рекао је Петковић.

Он је нагласио да Приштина, забраном уласка на територију Косова и Метохије, најдиректније крши договор о званичним посетама и напоменуо да је на његов долазак упозорио на време – у складу са свим прописаним процедурама.

„Јасно је да Приштина не жели да нормализује односе када ја, као главни преговарач из Београда, не смем да уђем на Косово и Метохију. Јасно је да Приштина не жели да настави договоре са Београдом“, рекао је Петковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Млади у Србији верују патријарху, војсци и Цркви, већина против демократије
Званичник је реторички упитао и да ли је Курти забринут што данас планира да посети српског тинејџера Немању Митровића у Косовској митровичкој болници, којег су Албанци напали 12. септембра у његовом родном селу Бабин Мост и нанели му убодне ране опасне по живот. Петковић је напоменуо да се напад на овог човека не може сакрити, као и стотине инцидената и напада на све српско, укључујући и имовину СПЦ, који се свакодневно дешавају на територији Косива и Метохије.

„Можда је Аљбин Курти мислио да ће забраном уласка забранити и отварање Трга браће Милић? То се неће десити, трг у Косовској Митровици ће се отворити на најбољи могући начин“, рекао је Петковић и подсетио да су браћа Милић били близанци који су погинули у Југословенској народној армији борећи се за Косово и Метохију против албанских милитаната.

Прочитајте још:  ВЕЛИКИ СРПСКИ “ВИДОВЊАК”: “Прогнозирам велики скок новозаражених за десетак дана”
Српски званичник је истакао и да Курти таквим понашањем шаље сигнал да не жели преговоре са Београдом, већ жели ескалацију тензија и покушава да изазове сукобе и доведе до дестабилизације на Косову.

„То што граде базе и врше рације [у српским насељима] са такозваним припадницима Косовских безбедносних снага (де факто оружаних снага – прил. п.н.), иако на то немају право, јер крше Бриселски споразум из 2013. године – све то указује да Курти жели сукобе на територији Косова и Метохије“, рекао је Петковић.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *