Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

0
тито

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним изборима.

Њена странка израсла је из Социјалног покрета (МСИ), а основали су га Мусолинијеве присталице након његове смрти у априлу 1945.

Прочитајте још:  Фатална привлачност тоталитарног режима
У међувремнену, почеле су да цуре неке раније њене изјаве у коијма се дотакла Хрватске.

“Биће да сам увек била против уласка Хрватске у ЕУ док не дође до поврата имовине Есулима. Да не говорим о повратку, директно, Истре и Далмације, рекла је својевремено Мелони, која је пре неколико месеци објавила статус везан за Јосипа Броза Тита.

“Апсурдно је да се част указује некоме ко је одговоран за покољ Италијана. Браћа Италије већ су одавно представила предлог закона како би се стало на крај овој срамоти. Жртве фојби и њихови вољени заслужују поштовање и правду: одмах одузети орден Италијанске Републике маршалу Титу, написала је у фебруару ове године на свом Фејсбук профилу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *